Radek John: Korupčníka z VV bychom veřejně popravili na náměstí

13.10.2012 21:55

Usměvavá atmosféra, bohatý bufet a napětí. Takové bylo setkání Věcí Veřejných v Královéhradeckém Penzionu Nad Oborou, kam se straníci vydali sledovat průběžné výsledky voleb.

Radek John: Korupčníka z VV bychom veřejně popravili na náměstí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radek John při kampani do sněmovny

S rybím sushi a hůlkami seděl u stolu Radek John a vedle Vít Bárta. Kromě nich se sem sjelo asi na tři desítky kandidátů. Úderem 14 hodiny si zapnuli televizi a začali sledovat sčítání hlasů.

Politici si vybírali na bufetu ze sushi, lososa, řízečků s citróny, ale i ovoce, sýrů a uzenín. V místosti s velkou obrazovkou a barem s dvěmi barmany k dispozici vládla napjatá, ale veselá atmosféra. ParlamentníListy.cz se zeptaly předsedy strany Radka Johna, jaké dává Věcím Veřejným šanci.

„Vše záleží na voličích, buď se chtějí další čtyři roky dál dívat na to, jak politici rozkrádají stát, nebo si do krajů zvolí někoho, kdo to prostě nedělá. Ať už bude výsledek jakýkoliv, budeme pokračovat v boji proti rozkrádání peněz a budeme dále trvat na auditech a prošetřování,“ řekl Radek John.

Podle něj se korupční maléry politických stran ani jednou netýkaly Věcí Veřejných.  Dodal také, že nemá výsledky současných voleb prakticky s ničím srovnávat, protože ještě před třemi lety Věci Veřejné neexistovaly. V cílech má ale jasno: „Kromě zastavení rozkrádání, by měli ministerstvo řídit odborníci a ministr by měl už jenom stříhat anglický trávník tak, jako to dělají ve Švýcarsku. My tu ale máme džungli,“ sdělil.

ParlamentníListy.cz se ho také zeptaly, zda souhlasí s názorem politických konkurentů, že po korupčních malérech si nikdo nemůže být jist svými lidmi. „Věci Veřejné nekradli, nekradou a krást nebudou. Pokud by se nedej bože ukázala korupce i v naší straně, dotyčného veřejně popravíme na náměstí a ubijeme věcmi,“ vysvětlil se smíchem a nadsázkou John.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zuzana Koulová

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…