Slavný astrolog Messany o dnešku: Tenhle bordel nám nepřinese nic dobrého

12.08.2013 10:14

REVUE Astrolog Petr Messany dokázal v minulosti odhadnout politické události vypadající v dané chvíli jako zcela nepravděpodobné. Vloni mimo jiné řekl, že rok 2013 bude pro českou politiku naprosto zlomový, protože v jeho polovině prý dojde ke konci současného společenského konsenzu a odchodu značné části politické reprezentace. Dnes říká: „Nic dobrého nás nečeká.“

Slavný astrolog Messany o dnešku: Tenhle bordel nám nepřinese nic dobrého
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Messany

„To, co se nyní děje, není ani poker, ani mariáš, to je bordel. A ten nám navíc nic dobrého nepřinese,“ řekl ParlamentnímListům.cz Messany. Podle něj je největší hrůza v tom, že téměř každý politik si už jen hraje akorát sám na sebe, o nějakou týmovou práci a tím méně nějaké služby pro občany, už prý většinou nejde. „Proto z toho nic dobrého vzejít nemůže,“ zopakoval astrolog.

Připomněl tak i prezidenta, kterému po vzoru německy píšících zahraničních médií, dal jméno Miloš I. „On bude hrát tak, aby získal vše, co je možné. Je to šachový hráč, který promýšlí své kroky ne na jeden či dva, ale před několik dalších dopředu, takže zcela jistě lze od něj čekat ještě několik dalších překvapení, z kterých vyjde vítězně,“ domnívá se Petr Messany.

Již v roce 2011 varoval před podrazem Karolíny Peake

Bez zajímavosti není to, že Messany dokázal pro ParlamentníListy.cz již v roce 2011 například předpovědět i nepředpokládané zvraty pestré politické situace. V červnu 2011, kdy jeho slova zazněla, by totiž nikoho nenapadlo, že Víta Bártu, který v té době právě ustál „vzpouru“ bestie Kristýny Kočí, za rok úspěšně podrazí Karolína Peake. A přece Messany tehdy pro ParlamentníListy.cz věštil budoucnost Věcí veřejných takto:

„Podle horoskopu, který této straně vychází pro nejbližší období, je však pro véčkaře nebezpečím i jejich (tehdy nová) předsedkyně poslaneckého klubu Karolína Peake. Hvězdy na ni ukazují jako na možnou nebezpečnou figuru véčkařů. Pokud je můj výklad správný, mohla by být osobou, která je schopná kvůli cíli jít takzvaně přes mrtvoly. A v tom spočívá to nebezpečí,“ varoval tehdy Víta Bártu astrolog, který v minulosti pracoval pro řadu politiků.

Situace je prý už neudržitelná

Současnou situaci astrolog přirovnal k potápějící se lodi, ze které všichni bezhlavě utíkají a snaží se zachránit sami sebe. „Společenská situace už je neudržitelná a nemůže se z ní vyklubat nic rozumného,“ obával se již před několika měsíci Messany.

Už tehdy totiž podle něj v naší politické reprezentaci vládla jen snaha zachránit hlavně sebe samotného. Zatímco ještě v roce 2011 mezi politiky existovala určitá snaha o dohodu, v posledních měsících jednoznačně jede už každý jen sám na sebe. A tato situace nemůže v politice vydržet dlouho.

Současný systém čeká krach, ale bez krvavé revoluce

Po určité době tedy astrolog Messany předpověděl krach současného systému. „Nebude však mít podobu nějaké krvavé revoluce. Spíše se bude jednat o sabotování státu a snahu postarat se o sebe na jeho úkor. Lidé si uvědomí, že si své věci musí obstarat sami, jinak je ta celospolečenská situace sešrotuje,“ odhaduje to, co prý ale může mít fatální důsledky. „Podnikatelé začnou podvádět. Ta aféra s tím metanolem byl jenom začátek,“ varuje astrolog.

Vloni v listopadu pak Messany odhadl, že situace, kterou popsal, by se mohla držet ještě zhruba půl roku. V lednu rozpad systému trochu zpomalí prezidentská volba, díky které lidé získají určitou naději, která však vyprchá. „Rozpad systému se dá očekávat v létě,“ řekl před několika měsíci ParlamentnímListům.cz.

Upozornil však i na to, že v důsledku zmiňovaného rozpadu se Češi mohou začít naprosto nevyzpytatelně upínat k různým více či méně pochybným autoritám. V létě totiž prý podle něj mají přijít „noví lidé“.

„Chemik“ sám odejde

Reakce politiků na novou společenskou situaci, kterou Messany nastínil skutečně s půlročním předstihem, měla být různorodá.

„Někteří pochopí, že jejich role skončila, a stáhnou se,“ řekl hvězdář ParlamentnímListům.cz. Jako příklad takového jednání viděl dopředu tehdejšího ministra financí Miroslava Kalouska. Ten si prý nepochybně je vědom, že jeho role končí.

O chemikovi a chemii, s kterou lze dělat i "prasárny"

„On je chemik a lidi vnímá jako chemické prvky, se kterými dělá pokusy,“ ohodnotil astrolog Kalouska. „A s chemií se dají dělat úžasné věci, ale také pěkné prasárny,“ varoval Messany.

Podle něj prý Kalouska jeho profese poznamenala tak, že jeho vize a představy nejsou koncipovány podle reálných potřeb a možností české společnosti, ale spíše podle univerzálnějších představ nadnárodních institucí.

I vicepremiérka Karolína Peake, kterou kdysi pro ParlamentníListy.cz diagnostikoval jako ambiciózní nebezpečí pro Víta Bártu, si podle něj racionálně uvědomuje, že dosáhla svého vrcholu a nyní se jako inteligentní žena připravuje na případný pád.

„Zásadní změny čekat v nejbližším období můžeme. Každopádně ti lidé, které dosud z politiky známe, se připravují na to, že končí. Výsledek toho všeho bude překvapující pro nás všechny,“ uzavřel Petr Messany.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Hechtová

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…