Teď nemám nic, koukám do blba, říká Kocáb

14.04.2010 8:33

Kvůli tomu, že Strana zelených přestala podporovat vládu Jana Fischera, musel kabinet opustit i ministr Kocáb. Teď toho lituje.

Teď nemám nic, koukám do blba, říká Kocáb

Michal Kocáb vedl ministerstvo pro lidská práva a národnostní menšiny 14 měsíců. Nejdříve v Topolánkově, pak ve Fischově vládě. Z ní před dvěma týdny na dopručení Strany zelených, která ho na post nominovala, odešel.

"Ze dne na den pro mě skončily všechny povinnosti. Neuvěřitelný střih. Teď mám sto procent času volno. Nemám nic. Teď je to pro mě doba koukání do blba," uvedl Kocáb v rozhovoru pro středeční Mladou frontu Dnes s tím, že si nyní připadá jako ve sci-fi filmu.

Kocába mrzí, že musel odejít od rozdělané práce. "Má kancelář je tam prázdná a přitom všechno je ještě teplé," řekl  s tím, že nyní hledá nějaké ukotvení.

Kocábovi nevěří tři čtvrtiny lidí

Jeho pobyt ve vládě si vybral daň v podobě poklesu popularity. Z nedávného průzkumu agentury STEM vyplynulo, že mu nevěří 75 procent Čechů. Podle Kocába jsou důvody nedůvěry v jeho osobu dva. Jednak si podle něj lidé myslí, že mu jde o popularitu, jednak kvůli tomu, že řídil ministerstvo, které se stará o diskriminované. A to se mnohým lidem nelíbí.

"Majoritní společnost říká: Starejte se o nás, my jsme také diskriminováni," uvádí Kocáb s tím, že o většinovou společnost se starají všechny ostatní resorty. "Nevím, proč mi tohle lidé vyčítají. Myslím, že je to nepochopení mého úkolu," uvažuje bývalý ministr.

Více čtěte:

Ministr Michael Kocáb ve vládě končí

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…