To s tím Alláhem se Zemanovi příliš nepovedlo, připustil ministr Kohout

11.07.2013 22:15

Ministr zahraničí Jan Kohout nemá příliš pochopení pro bonmot prezidenta Miloše Zemana, který během své nedávné návštěvy Německa přítomné novináře pozdravil „Alláhu akbar“. A to navíc poté, co byla řeč o dvou Češkách, které unesli islámští teroristé. Informují Novinky.cz.

To s tím Alláhem se Zemanovi příliš nepovedlo, připustil ministr Kohout
Foto: eu2009.cz
Popisek: Exministr Jan Kohout

Kohout to ve čtvrtek řekl v rozhovoru pro Rádio Impuls. „Pan prezident je znám svými bonmoty, ale tenhle já sám nepovažuji za nejlepší. Myslím, že se mu nepovedl,“ prohlásil. Antonii Chrásteckou a Hanu Humpálovou unesli teroristé v Pákistánu. Žádné podrobnosti o případu nechtěl Zeman novinářům v Německu prozradit.

Mediální embargo je nejlepším řešením

„Jste snad agentka Tálibánu nebo Al-Káidy?“ zeptal se novinářky, která se na unesené ptala. Jakékoli informace totiž mohou únoscům pomoci. Proto mlčí i ministr Kohout. „Po seznámení se se všemi fakty musím říct, že mediální embargo k tomuto případu je nejlepší příspěvek k pozitivnímu řešení.“

V rozhovoru také naznačil některé své plány. Počítá například s tím, že zastaví zavírání českých velvyslanectví v zahraničí. Rád by naopak otevřel nová. „Bude to v zemích v oblasti Perského zálivu, která je z hlediska našich obchodních příležitostí velice zajímavá,“ prozradil. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Mgr. Jan Farský byl položen dotaz

Proč jste jako jiní neodpověděli na otázky týkající se svobody projevu?

https://beta.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prekvapeni-ze-SPOLU-Vondra-zaslal-odvaznou-odpoved-Muze-mit-dohru-755196. Je to proto, že máte máslo na hlavě, protože jste to hlavně vy, kdo tu chce omezit svobodu slova - vy to tedy nazýváte boj s dezinformacemi, ale přitom ani nejste schopni definova...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Věřit Rakušanovi Vrbětice? Politiky ani policie nepřesvědčila

20:00 Věřit Rakušanovi Vrbětice? Politiky ani policie nepřesvědčila

Konec vyšetřování vrbětického výbuchu, ke kterému došlo před deseti lety. Stojí za tím Rusko, ale ni…