Toman čistí ministerstvo. Přivedl si své spolupracovníky

14.07.2013 9:13

Ministr Miroslav Toman dělá na Ministerstvu zemědělství personální změny. Podle E15 odvolal vrchního ředitele sekce kabinetu ministra a vedoucího Samostatného oddělení kanceláře ministra Radka Coufala a ředitelku odboru komunikace Evu Chaloupkovou.

Toman čistí ministerstvo. Přivedl si své spolupracovníky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo zemědělství

Novým vrchním ředitelem kabinetu byl jmenován František Mach, který již v minulosti obdobnou funkci na ministerstvu zastával. Novou ředitelkou odboru komunikace prý bude od 22. července Dana Večeřová, dosavadní ředitelka pro marketing a komunikaci Potravinářské komory ČR, kterou Toman posledních sedm let vedl jako prezident.

Tým ministra dále doplní Zdenka Ehlová, která byla jmenována do funkce vedoucí Samostatného oddělení kanceláře ministra a do nástupu Dany Večeřové bude pověřena řízením odboru komunikace. E15 informuje, že Ehlová pracovala na Ministerstvu zemědělství téměř 15 let v různých funkcích, mimo jiné byla členkou resortního vyjednávacího týmu při vstupu ČR do EU, u něhož byl hlavním vyjednavačem právě Toman. Ten tehdy působil jako náměstek tří sociálnědemokratických ministrů zemědělství v letech 2002 až 2006.

„S oběma dámami jsem úzce spolupracoval při svém působení ve funkci prezidenta Potravinářské komory a nemám důvod se fungujících pracovních vztahů s nimi vzdávat. Tyto okamžité změny nemohou nikoho překvapit – členové kabinetu jsou nejbližší spolupracovníci ministra, a proto je logické, že s novým ministrem přicházejí na klíčové pozice noví lidé,“ uvedl ke změnám Toman.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…