Topolánek ošklivě promluvil o Nečasovi a ten říká: Já kotníky okopávat nebudu

28.03.2012 14:06

Nynější předseda ODS a premiér Petr Nečas doufá, že svým nástupcům ve funkci "nebude okopávat kotníky". Předseda vlády to řekl na tiskové konferenci po jednání kabinetu v souvislosti s vyjádřeními svého předchůdce Mirka Topolánka (ODS) pro úterní Mladou frontu Dnes (MfD). Konkrétní Topolánkova slova příliš komentovat nechtěl.

Topolánek ošklivě promluvil o Nečasovi a ten říká: Já kotníky okopávat nebudu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér a předseda ODS Petr Nečas

Expremiér je podle Nečase soukromá osoba, a tak má právo říkat si, co chce. "Zda z jeho výroků plyne nebo neplyne to, že stále po dvou letech z něho nevyprchala hořkost, že není předsedou ODS, to ponechám ostatním, nechť to posoudí," podotkl nynější šéf občanských demokratů. Byl to právě Nečas, který Topolánka ve vedení strany vystřídal poté, co tehdejší předseda musel odejít po skandálu s jeho slovy pronesenými - a tajně zaznamenanými - při diskusi s redaktory časopisu Lui.

Já svým nástupcům okopávat kotníky nechci, vymezil se Nečas

Topolánek v úterý v rozhovoru pro MfD mimo jiné uvedl, že "Nečasovská parta" v době jeho odchodu z čela ODS podržela ve významných pozicích jak někdejšího ministra vnitra Ivana Langera, tak exprimátora Pavla Béma, ačkoliv on v té době navrhoval i jejich odchod. Bém nyní čelí skandálu s tajně pořízenými nahrávkami jeho telefonických hovorů s lobbistou Romanem Janouškem, které dokládají podobu zákulisních praktik v pražské politice.

Topolánek také v MfD prohlásil, že Nečas má za Béma "absolutní" odpovědnost, právě proto, že nevyužil možnosti se jej v té době zbavit. Nynější premiér prý také stejně jako Topolánek sám o situaci na pražském magistrátu věděl a pokud by říkal, že ne, lhal by.

Nečas poznamenal, že se na Topolánka za jeho výroky "nezlobí", on sám se však prý vůči svým předchůdcům vymezovat nehodlá.

"Na druhé straně jako budoucí bývalý předseda ODS... pevně doufám, že - na rozdíl od svých předchůdců - svým nástupcům nebudu okopávat kotníky," dodal Nečas.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…