Vláda bude rozvolňovat. Jde o děti. Koncerty, divadla a zoo budou přístupnější

25.09.2021 14:19

Vláda chce prý ulevit žákům a studentům a zbavit je covidových testů. Epidemie se údajně vyvíjí stabilizovaně, a testování ve školách se neosvědčilo. Návštěvy zoo, botanických zahrad, galerií, zámků, veletrhů, koncertů, divadel budou nyní pro děti snad příjemnější a bez stresu.

Vláda bude rozvolňovat. Jde o děti. Koncerty, divadla a zoo budou přístupnější
Foto: Good Test / Singclean
Popisek: Testování dětí výtěrem z nosu. Ilustrační foto

Vláda Andreje Babiše bude v pondělí projednávat rozvolnění dalších opatření proti šíření koronaviru. Měla by se týkat hlavně žáků a studentů, kteří by se nejspíš nově nemuseli kvůli školám v přírodě, návštěvě zoo, zájmových kroužků či divadla prokazovat bezinfekčností, pokud budou z jedné třídy nebo z neměnného kolektivu.

Anketa

Co chcete od příští vlády nejvíc?

hlasovalo: 27851 lidí
Tuto informaci přinesl web Seznam zprávy a vyplývá údajně z návrhu nařízení, které má redakce k dispozici. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch se k věci zatím nechtěl vyjadřovat.

Web s odkazem na dokument uvádí, že ministerstvo v něm navrhované rozvolňování odůvodnilo relativně stabilizovaným vývojem epidemie a výsledky testování ve školách. S ohledem na to upravilo okolnosti, za nichž nebudou muset děti a studenti z jedné třídy a jejich doprovod předkládat doklad o negativním testu na covid-19, o prodělání koronaviru před nejvýše 180 dny nebo o očkování.

Osvědčení o bezinfekčnosti tak pravděpodobně nebude potřeba na kroužky a další volnočasové aktivity pro skupiny nad 20 dětí, a to prý pokud jde o pravidelné aktivity ve stálém kolektivu. Děti a studenti z jedné třídy se také nebudou muset testovat či prokazovat očkováním, když budou při škole v přírodě ubytováni společně v ubytovacím zařízení. Stejné podmínky mají platit i při návštěvách zoologických nebo botanických zahrad, galerií, zámků, veletrhů, koncertů, divadel, sportovních utkání nebo třeba poutí.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: AZy

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…