Vláda možná padne, ale až před Vánoci. Rozhodne rozpočet

05.09.2012 18:30 | Zprávy

Už po několikáté se mluví o vládní krizi a pádu vlády Petra Nečase. ParlamentníListy.cz se proto dotázaly některých opozičních politiků, kdy eventuální pád vlády předpokládají, a zda je vůbec reálný.

Vláda možná padne, ale až před Vánoci. Rozhodne rozpočet
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stop vládě!

„Já myslím, že teď ještě nepadne,“ říká sociálně demokratický poslanec František Bublan. To se podle něj ukáže někdy v prosinci, až se bude schvalovat rozpočet. Pokud prý vláda předloží nový balíček daňových zákonů, jak slibuje, záleží na tom, jaký bude a jak to dopadne. „Viděl bych to tak, že ten nový daňový balíček a celkový rozpočet rozhodne, zda vláda vydrží, nebo ne. „Ke klíčovému rozhodování dojde podle mne před Vánoci,“ je přesvědčen Bublan.

Situace už neopravňuje vládu k další existenci

„Copak, už padla?,“ zasmál se předseda komunistických poslanců Pavel Kováčik. „Tak podle toho, co víme z médií, jiné informace nemáme, vládní koalice nabízí, že ten daňový balíček vypracuje znovu, což může být rozhodující, dodává už vážně. Jestliže prý nový návrh daňových zákonů bude vyhovovat, dalo by se eventuálně o další existenci této vlády uvažovat. „Je ovšem také otázka, zda se podaří ODS domluvit s koaličními partnery, což také nevíme, jak nakonec dopadne,“ uvažuje nahlas předseda klubu. Pak je podle něj všechno otevřené. „Řekl bych ale, že situace, jak se vyvíjí, už obecně neopravňuje tuto vládu k další existenci,“ dodává Kováčik. Jak říká, předčasné volby by podle něj byly rozhodně čistší.

Čím dřív vláda padne, tím lépe pro lidi

„Ta vláda už neměla vládnout dávno, ta už tu dávno neměla ani být“ doslova zavyl Miroslav Váňa. „Tahle vláda škodí lidem, škodí zemi, škodí dvěma třetinám občanů. „A jestli padne? Já nevím, opravdu nevím. Nejsem odborník na vnitropersonální vztahy ve vládní koalici, ale musím říct jedno. Čím, dříve prý skončí způsob této vlády, způsob jejího vládnutí, tím bude lépe pro tuto zemi a lépe pro občany, protože, jak říká tato vláda, mírně řečeno vládne nemoudře. „K drtivé většině občanů vládne krutě a projeví se to zřetelným ekonomickým zhoršením životní úrovně lidí. Kdy ale skončí, opravdu neumím říct,“ dodává posmutněle Miroslav Váňa.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radmila Zemanová-Kopecká

porodnost

Paní Schillerová, nemyslíte, že alfou a omegou zvýšení porodnosti je kromě toho, co píšete hlavně zvýšení životní úrovně občanů ČR a zvýšení mezd? A jestli si to myslíte, máte i plán, jak toho docílit? A co jste proto udělali dosud - třeba za období, kdy jste byli ve vládě a třeba vy sama jste byla ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ANO že neposílilo? „Pokud tomu skutečně věří, měl by vyhledat pomoc.“ Babiš se u Fialy neudržel

22:02 ANO že neposílilo? „Pokud tomu skutečně věří, měl by vyhledat pomoc.“ Babiš se u Fialy neudržel

Vládní ani opoziční tábor ve volbách neposílily. S takovým hodnocením přispěchal pár dnů po volbách …