Vláda projedná změnu důchodové reformy či úpravu prostituce

31.07.2013 6:20

Vláda se dnes bude zabývat návrhy poslanců, které se týkají důchodové reformy a úpravy provozování prostituce. Kabinet Jiřího Rusnoka bude jednat také o změnách částí trestního zákoníku vztahujících se k Vězeňské službě, obnově země po povodních nebo o již dvacáté novele zákona o veřejných zakázkách.

Vláda projedná změnu důchodové reformy či úpravu prostituce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman jmenoval vládu Jiřího Rusnoka

Zatraktivnění druhého penzijního pilíře je cílem návrhu exministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09), který by vláda mohla i přes dosavadní odpor Rusnoka podpořit. Novela mimo jiné zvyšuje věk, kdy se do systému lze ještě přihlásit, z 35 na 40 let, a také umožňuje z něj po pěti letech vystoupit. To by podle analytiků mohlo zvýšit dosud malý zájem veřejnosti o tuto formu důchodového spoření.

Legalizace prostituce

Kabinet dále projedná návrh poslance strany LIDEM Viktora Paggia, který chce prohlásit prostituci za legální. Obcím předloha umožňuje, aby měly právo vymezit veřejná prostranství sloužící k nabízení prostituce. Zavádí také až desetitisícové pokuty za poskytování nebo užívání úplatné sexuální služby bez použití prezervativu. Jaké stanovisko k návrhu vláda zaujme, zatím není jasné.

Kabinet projedná také předlohu Ministerstva spravedlnosti, podle níž by o míře nebezpečnosti vězňů a o jejich zařazení či přeřazení ve věznici od příštího roku již neměli rozhodovat soudci, ale Vězeňská služba, která má k odsouzeným blíž. Návrh také počítá se zánikem současných čtyř typů káznic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…