ČSSD v sobotu odpoledne zahájí v Ostravě předvolební kampaň

07.09.2013 6:10

Sociální demokraté dnes v Ostravě zahájí svou kampaň pro předčasné sněmovní volby, které se uskuteční v říjnu. Lídra moravskoslezské kandidátky, bývalého poslance a místopředsedu strany Lubomíra Zaorálka, přijede do krajského města podpořit předseda ČSSD Bohuslav Sobotka a slovenský premiér Robert Fico.

ČSSD v sobotu odpoledne zahájí v Ostravě předvolební kampaň
Foto: Hans Štembera
Popisek: Reklamní kampaň ČSSD

Sociální demokracie je považována za favorita voleb. Strana v Ostravě představí svůj volební program, který v pátek schválilo předsednictvo ČSSD.

Akce na centrálním Masarykově náměstí začne ve 14:00, proslovy zástupců ČSSD jsou plánovány od 16:00, program zakončí vystoupení zpěváka Petra Koláře.

ČSSD chce do krátké předvolební kampaně investovat až 90 milionů korun. Jejím hlavním volebním heslem je: "Prosadíme dobře fungující stát".

Podpora zaměstnanosti

Program strany vychází ze základních 11 bodů, které už sociální demokraté představili před dvěma týdny. Zasadit se chtějí o vznik nových pracovních míst, postupné zvýšení minimální mzdy na 12 tisíc korun, snížení DPH na léky nebo zrušení poplatků ve zdravotnictví s výjimkou příspěvku na stravu v nemocnici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…