Co má Michal David společného se slovenskou Gorilou? Budete se divit

12.03.2012 8:15

Deník MF Dnes ve svém pondělním vydání přináší článek, který není označen jako nadsázka, byť tak může působit. Zpěvák Michal David má podle něj spojitost se slovenskou korupční kauzou Gorila. Spis Gorila, který skandál započal, podle tvrzení článku v MF Dnes jen potvrzuje něco, na co slavný zpěvák Michal David upozorňuje už celé roky svou písní "Colu, pijeme colu". Celou úvahu deník zahajuje slovy: "Slovenskem kolovaly vtipy, že...", na dalších řádcích ji však podrobně rozvíjí. Bez ohledu na fakt, že hit o pití coly nazpíval David již v osmdesátých letech.

Co má Michal David společného se slovenskou Gorilou? Budete se divit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal David zpívá na sjezdu ČSSD

Na přímou souvislost mezi Davidovou písní a kauzou Gorila upozornil vlastně až předseda strany SMĚR Robert Fico, když na otázku novinářů, zda byl v tajemném bytě společnosti Penta, kde se scházeli podnikatelé a politické špičky, odpověděl, že nevidí nic špatného na tom prostě jen "pít colu".

A právě v písni "Colu, pijeme colu" Michal David podle deníku přesně rozkrývá způsob, jakým probíhaly schůzky mezi Robertem Ficem a spolumajitelem Penty Haščákem. Jak to, že ale David o Gorile věděl už dříve? Odehrávaly se podobné rozhovory už tehdy, nebo je slavný zpěvák jasnovidec? ptá se MF Dnes.

Otázek se podle textu kupí víc. Proč zpěvák nezahrál tento hit na svém hodinovém vystoupení na Ficově megakoncertě k ukončení jeho kampaně? A co mělo znamenat, když Fico poté, co už bylo jeho volební vítězství jasné, otevřel lahev Coly?

MF Dnes došla k zajímavému zjištění, když podrobila text Michala Davida rozboru. Vlastně celá píseň Pijeme colu se zabývá tím, jak často probíhaly schůzky Fica a Haščáka a co se na těchto schůzkách dělo. Pro spolumajitele Penty vymyslel David krycí jméno "holka", kterým se snaží jednak vyhnout sporům s mocnou investiční skupinou a jednak  naznačit, že Haščák je tak trochu "lehká holka", když si do bytu zval vládní i opoziční politiky.

Zajímavé je podle deníku MF Dnes i opětovné zdůrazňování pasáže "v tomhletom tichu, úplným tichu". To by už mohlo dokonce naznačovat, že autor textu David je přímo zapleten do odposlouchávání. Proč by mu jinak ono ticho tak leželo na srdci?

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pal

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…