Dusno u VV. Strana si to možná vyřídí s ministry, kteří neposlechli

12.04.2012 11:36

V pátek se má sejít po soudu s Vítem Bártou a Jaroslavem Škárkou poslanecký klub Věcí veřejných a grémium strany. Podle informací ParlamentníchListů.cz bude řešit události kolem neuskutečněné demise ministrů a další směřování VV.

Dusno u VV. Strana si to možná vyřídí s ministry, kteří neposlechli
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Předseda Radek John a Karolína Peake na tiskové konferenci VV

Podle informací ParlamentníchListů.cz bude důležitým bodem reflexe a zhodnocení událostí poslední vládní krize, kdy ministři VV navzdory usnesení grémia strany nerezignovali. Poslanecký klub by se měl sejít v 15 hodin a grémium pak zhruba po 16 hodině.

Porušení usnesení grémia

„Samozřejmě se budeme bavit, proč ministři VV porušili usnesení grémia a nepodali dle něho demisi. Zvláště se bude řešit ministr dopravy Pavel Dobeš a jeho tiskový brífink, kde oznámil, že demisi nepodá. Určitě je velkým problémem, že grémium přijalo nějaké usnesení a to pak nebylo naplněno, ačkoli když se přijímalo, tak ho nikdo z dotyčných nerozporoval, přesto ho pak nedodrželi. Co si budeme nalhávat, na veřejnosti to pak působilo mírně řečeno dost divně a hloupě,“ řekl ParlamentnímListům.cz vysoce postavený člen VV.

Setkání vedení VV bude důležité i z hlediska budoucího směřování strany a toho, jak její vedení bude pomalu přebírat Karolína Peake, jakou si bude budovat pozici a tým.

Pozice Peake, Bárty a Johna

„Bude důležité, jak se ona postaví k těm událostem tohoto a minulého týdne a jaký tým spolupracovníků si kolem sebe vytvoří. Samozřejmě bude důležitý i rozsudek v soudu s Vítem Bártou, který se očekává v pátek kolem poledne. Uvidí se, jakou roli bude hrát v budoucnu Karolína Peake, Vít Bárta a Radek John,“ dodal zdroj.

Grémium Věcí veřejných se skládá z předsedy a místopředsedů strany, ministrů a předsedů krajských rad strany.

Poslední vládní krizi nastartovalo zveřejnění pokračování nahrávky Kristýny Kočí, na které hovoří s ministrem pro místní rozvoj Kamilem Jankovským o tom, že se chystá „odpálit“ Víta Bártu a že jí dal velmi zajímavou nabídku ministr financí a první místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek. Na nahrávce Kočí zmínila i předsedu ODS a premiéra Petra Nečase.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…