Filozof Baudyš odhalil, jaké podivnosti vidí za masakrem v Paříži. A tajné služby prý mají co vysvětlovat

17.01.2015 5:10

JINÝMA OČIMA Evropa se nyní vyrovnává s tím, co negativního s sebou může přinést soužití s jinými kulturami a náboženstvími. Šokována teroristickými činy přemýšlí, jak dál. Ovšem jako vždy se krátce po událostech objevilo hned několik pochybností, zda nedochází k manipulaci lidí v duchu jakýchsi vyšších zájmů (jak se spekuluje třeba u událostí v roce 2001 při útocích na WTC)?

Filozof Baudyš odhalil, jaké podivnosti vidí za masakrem v Paříži. A tajné služby prý mají co vysvětlovat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Antonín Baudyš

I proto se ParlamentníListy,cz ptaly na pohled na věc Antonína Baudyše, člena Pirátů a také člověka, o němž je známo, že se nebojí ani o případných nemainstremových tématech a teoriích mluvit i na veřejnosti. Není překvapivé, že opět poukazuje na řadu záležitostí, které s událostmi mohou (ale nemusí) souviset.

Podle něj se nyní hlavně vyrovnáváme s další zbytečnou psychologickou operací.

Několik faktů – o zrušení sankcí, o letadlových lodích Mistral i stíhačkách Rafale...

„Tyto operace jednoho dne skončí. Úroveň vědomí celé populace se stále zvyšuje a celý ten konglomerát předstírání a nepravd začíná být stále více zřejmý. Myslím, že se toho já i vy dožijeme. Připomenu jenom, že Francoise Hollande dva dny před incidentem navrhl zrušení veškerých sankcí vůči Rusku. A že Francie, která si nechala zaplatit za letadlové lodě Mistral od Ruska 1,7 mld USD dopředu a následně je nemůže dodat a nemá komu jinému prodat, je v nezáviděníhodné pozici. Navíc Indie koncem listopadu prohlásila, že pokud Francie nedodá Mistraly Rusům, tak oni zase od Francie nepřevezmou stíhačky Rafale v hodnotě 21 miliard dolarů,“ vyjmenoval několik faktů Baudyš.

V otázce, co je podle něj důležité, aby se začalo v důsledku všeho nejdříve řešit, aby se na území Evropy nezačala šířit válka islamistů s příslušníky evropské populace, má tento teolog, filozof, pirát i astrolog také poměrně jasno.

Baudyš: Nevšiml jsem si, že by Evropanům vadili povraždění Iráčané. Buďme rádi, že nás nebombardují jako my je 

„Žádná konfrontace s muslimy nás nečeká. Mně stačí si uvědomit, že s islámem problém nemám, přestože nejsem muslim. Nemám problém ani s muslimy, protože jsem se s nimi setkával jen ve Španělsku. A tam byla jejich koexistence se Španěly obdivuhodná, díky dobré vůli obou stran. Reálně bychom měli být muslimům vděční za to, že nás v Evropě nebombardují stejným způsobem, jakým my bombardujeme jednu jejich zemi za druhou,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz Antonín Baudyš. Jak podotkl, nevšiml si, že by někomu z Evropanů vadilo, že jenom Iráčanů bylo povražděno naší euroatlantickou populací a kulturou milion civilistů, včetně žen a dětí. „Teprve, jestli se jim za to někdy omluvíme a pomůžeme jim jejich zemi spravit, namísto abychom ji skrze ropu vykrádali, budu stran našich vztahů s muslimy v klidu,“ přiznal Baudyš.

Pravdou však je, že předtím, než došlo na teroristické útoky v Paříži, při kterých umírali lidé, varovaly zpravodajské služby dlouhodobě, že toto riziko hrozí. Jak zaznělo poté, kdy se začaly hledat důvody, proč se nedalo teroristickým činům zabránit, nebylo však v jejich silách hlídat a sledovat všechny podezřelé osoby. Bylo tak prý skutečně jen otázkou času, kdy se někde něco podobného stane a vyloučit se to nedá – jak již zaznívá – ani v budoucnosti. V duchu částečných konspiračních teorií, ale i reálných obav, se nabízí otázka, zda to, co se stalo, nebude cestou k tomu, aby se – lidově řečeno – opět víc "neutáhly šrouby" v soukromí občanů. Aby nebyla nastolena ještě větší kontrola – vše v zájmu boje proti terorismu…

Stane se boj s terorismem záminkou k dalším zásahům do soukromí?

„Tajné služby by měly nejdříve vysvětlit, jak je možné, že tři z pěti pachatelů zadržených po útoku v roce 2004 na nádraží Atocha v Madridu, byli následně dohledáni jako policejní důvěrníci. Také by tajné služby mohly konečně vysvětlit, proč varovaly před Saddámovými zbraněmi hromadného ničení, když se dodnes, 13 let po dobytí v Iráku nenašly. Zatáhly nás do války, nemluvě o tom, že jsme ji prohráli,“ poukazuje Baudyš. A dodává, že by od tajných služeb ocenil jakýkoli důkaz o tom, že zastřelení pachatelé v Paříži, byly stejné osoby, které vystřílely Charlie Hebdo.

„Můj dojem náhodného pozorovatele mi říká, že chrabře dopadli a záměrně zabili nějaké nešťastníky z Afriky. Na videu se přitom zjevně pohybují trénovaní profesionálové v kuklách. Na jiném videu pořízeném ze střechy redakce Charlie Hebdo si po ulici pobíhají policisté společně se zakuklenci. Na liduprázdné ulici v rušné Paříži, ve které najednou nejezdila ani žádná auta. Policisté v uniformách i v civilu si mezitím v klidu textují na střeše. Nakonec se i tato akce ukazuje být organizačně zpackaná, stejně jako 11. září,“ konstatoval Antonín Baudyš, který se netají dlouhodobě tím, že nevěří ani oficiálním verzím vysvětlení toho, co se při útocích na WTC v roce 2001 opravdu stalo.

Nejde o utahování šroubů, ale oslabení. A smlouvu TTIP?

I proto sice připouští, že si nemyslí, že by se takto psychologická operace odehrála primárně kvůli utahování šroubů. Důvod vidí jinde. „Jde spíše o oslabení veřejnosti, která se začíná mobilizovat na odpor vůči nevýhodné smlouvě TTIP, o které se – v duchu Lisabonského paktu – jedná o nás bez nás. Veřejnost zaměstnaná uměle vyvolanými emocemi není schopná smlouvě TTIP čelit. Věřím však, že nejsme hloupí a naše odolnost proti zastrašování a mediálním manipulacím roste den ode dne,“ uzavřel Antonín Baudyš své vyjádření k aktuálním událostem pro Parlamentnílisty.cz.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Hechtová

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…