Hledejme u nás takové Chavéze, vyzval Foldyna na tryzně. Filip útočil na církev

19.03.2013 17:52 | Zprávy

V úterý se ve Sněmovně konala vzpomínková akce na zesnulého levicového venezuelského prezidenta Huga Chavéze. Při svém projevu vyzval poslanec sociální demokracie Jaroslav Foldyna k hledání takových politiků i v Evropě.

Hledejme u nás takové Chavéze, vyzval Foldyna na tryzně. Filip útočil  na církev
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Foldyna

"Hledejme takové politiky v Evropě, kteří mají odvahu věci měnit, nejen šlapat vodu a utahovat opasky těm, co se nemohou bránit. Podívejme se na Bulharsko, lidé vyšli do ulic kvůli cenám energie a svrhli vládu. Hledejme naše Hugy Cháveze," vyzval Foldyna na semináři, který se konal v zasedací místnosti poslaneckého klubu ČSSD.

Podle serveru Novinky.cz vychválil Foldyna venezuelského vůdce za to, že do Ústavy prosadil bezplatné školství a zdravotnictví, a odmítl, že byl Chávez diktátor.

Snaha zmařit socialismus

V debatě vystoupil i předseda komunistů Vojtěch Filip, který obvinil katolickou církev z toho, že se výběrem argentinského papeže Františka snaží zvrátit pokus o socialismus v Jižní Americe.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…