Holešovská výzva na plnou pusu: Jsme bez peněz. Ale neraduj se, vládo

29.05.2012 11:21

Generální stávka je výrazem, který v loňském roce zazníval z úst odborářů. Občas se objevil na počátku tohoto roku však i v souvislosti s takzvanou Holešovskou výzvou. I když její síla, zdá se, poněkud polevila v důsledku řady nesvárů mezi jednotlivými aktivisty této iniciativy, stále o sobě dává čas od času vědět. A tak nejenže chce pokračovat v okupaci Prahy, tentokrát na Vyšehradě, ale navíc burcuje lidi ke generální stávce. Chybějí jí však akutně peníze.

Holešovská výzva na plnou pusu: Jsme bez peněz. Ale neraduj se, vládo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Holešovská výzva

O nedostatku financí informuje na oficiálních stránkách iniciativy jistý Riši s tím, že jeho příspěvek bude možná brzy odstraněn. „Na plnou hubu - Holešovská výzva je paralyzována nedostatkem financí. Tato zpráva bude vymazána, protože jistí  lidé raději nekomunikují  v krizi a stáhnou se do pozadí. Ale to je ten pravý důvod, proč se nic neděje a proč nemáte žádné informace a zprávy,“ uvádí zmiňovaný Riši.

 

 

Přesto se dá říci, že nemá tak zcela pravdu v tom, že by skalní příznivci Holešovské výzvy (HV) byly nyní bez informací – byť jejich řady poměrně prořídly.

„Část našich příznivců se rozhodla usilovat o změnu poměrů v naší zemi k lepšímu cestou účasti ve volbách. Došlo k dohodě se spřízněným hnutím Občané 2011, které už je zaregistrováno a má celorepublikovou strukturu. Jeho předsedou je člen výkonné rady HV pan Ludvík Adámek, jeden z účastníků prvního setkání v Holešově. Budeme vzájemně spolupracovat a podporovat se,“ uvedl nedávno jeden z nejznámějších tváří HV Slávek Popelka. A jak dodal, stále ho nepustila myšlenka na generální stávku. Ta by se měla uskutečnit nejpozději 19. listopadu. Proč?

Vládnou tu lidé bez morálky, když se jich nezbavíme, zničí nás, říká Popelka

„Této zemi vládnou lidé bez morálky, svědomí, národní hrdosti. Některé z nich je možno označit za mafiány. Pokud se jich nezbavíme, úplně nás zničí. Část šéfů odborů je buď koupená, anebo nemá skutečný zájem na odchodu současných politiků,“ řekl Popelka pro ParlamentníListy.cz.

A i on připomněl, že v současné době prakticky jediným zdrojem financování aktivit HV jsou finanční dary od lidí, kteří myšlenku dále podporují. “Je ale zapotřebí, aby znovu vyjela ozvučená auta a byly vytištěny letáky s informacemi o připravované generální stávce,“ naznačuje Popelka to, že nyní prostředky k tomuto plánu chybějí. Ostatně – i on sám po mnohoměsíční snaze zvrátit vývoj v zemi, kdy se nemohl věnovat vydělávání peněz na vlastní obživu a úhradu běžných složenek nutných k přežití, musí, jak prozradil ParlamentnímListům.cz, vyvinout velkou aktivitu, aby svůj výpadek v příjmech nahradil.

Shrnutí vývoje Holešovské výzvy

Název Holešovská výzva vznikl v prosinci roku 2011, kdy se několik občanů sešlo v Holešově s cílem něco změnit v politickém dění v České republice.

Při svém rokování se shodli na tom, že nemohou dál nečinně přihlížet k tomu, kam je český národ vlečen a jaká propast na konci této cesty národ čeká a že je nejvyšší čas, aby národ prozřel a povstal proti dosavadní lživé a nekvalifikované vládě, parlamentu a prezidentovi ČR.

„Jak řekli, tak udělali a v lednu svolali konferenci Holešovské výzvy, která se konala v Tesle Hloubětín. Pozvali všechny sympatizanty, iniciativy a hnutí v Česku a oznámili svůj záměr, že budou otevřeně  a nezištně hlásat pravdu o zbídačeném stavu naší země, o tunelování a zločineckém spiknutí vládních kruhů a jejich lobbistů, kteří pracují proti občanům naší republiky. Zvlášť o tvorbě zákonů, pro které hlasuje a které uzákoňuje všehoschopný, bezostyšný a nestydatý  parlament této země pod vedením současného prezidenta České republiky,“ uvádí v písemném shrnutí vývoje iniciativy v posledních měsících Věra Řezníčková, jedna ze skalních aktivistek.

Zdůrazňuje, že zákony mají sloužit občanům, nikoliv vládním činitelům pro organizovanou trestnou činnost jako je plenění státu, rozkrádání národního majetku a korupce. Zákon nesmí dovolit, aby zvolení zástupci vlády republiky byli za své prokázané trestné činy ve své poslanecké  imunitě nepotrestatelní a neodvolatelní.

„Naopak tyto trestné činy by měly být kvalifikovány jako velezrada národa! Proto se za podpory sympatizantů HV, hnutí Čas na změny, Občané 2011, ProAlt a dalších 15. března konala celoplošně  ve všech větších městech 1. demonstrace Holešovské výzvy proti vládě a prezidentu ČR. A podařilo se.  Myšlenku Holešovské výzvy pak oslavoval celý český národ s výjimkou lobbistů a korupčníků vlády a parlamentu, tedy osob, kteří se společně s nimi vezou či jinak mají své jisté desátky zajištěny. Většina národa povstala a nebojí se dnes otevřeně promluvit,“ shrnuje Věra Řezníčková v písemném prohlášení, jež zaslala médiím.         

Podepisují se petice, lidé se "probudili"

Ve stejný den, kdy se konala demonstrace HV, tedy od 15. března, se začalo  po celé republice také s podepisováním různých petic, shrnutých Věrou Řezníčkovou jako „petice za napáchané škody národu a jeho práva.“

Za připomínku tedy stojí: Petice za demisi vlády, Petice za provedení důkladné kontroly privatizace národního majetku včetně kuponové privatizace, Petice za zákon o odškodnění poškozených a podvedených občanů v ČR, Petice proti ratifikaci smlouvy ACTA, Petice za svobodu projevu (proti rozsudku Romana Smetany).

 „Od tohoto data se Holešovské výzvě podařilo nastartovat většinu občanů a sdružení v české zemi k tomu, aby o svá práva bojovali, tak jak jim bylo Ústavou České republiky slíbeno a ustanoveno. Vstup a význam Holešovské výzvy do politického dění v ČR se ale stal natolik populární, že nastalo, jak již to v každém vývoji bývá, oddělování zrna od plev. Samozřejmě s úmyslem zakladatelům HV ublížit,“ připomíná dále Řezníčková v písemném vyjádření pro ParlamentníListy.cz.

Stojí za největší krizí Holešovské výzvy DSSS?

Detailně již nerozebírá fakt, že v původní Holešovské výzvě došlo k několika štěpením a vzniku samostatných iniciativ, vycházejících ze stejné myšlenky – například Holešovské hnutí 2011. To vzniklo jako reakce na to, že si název Holešovská výzva nechala oficiálně zaregistrovat Dělnická strana sociální spravedlnosti (DSSS) a dokonce některé akce začala vydávat za akce pod svou organizační taktovkou. Dokonce si nechala na ministerstvu kultury zaregistrovat i tiskovinu – noviny s názvem Holešovská výzva. To vše de facto odstavilo původní iniciátory na vedlejší kolej, poněvadž vždy mohla přijít pochybnost, do jaké míry jsou oprávněni pod hlavičkou, jež je zaregistrovaná na jiný subjekt, cokoliv organizovat a vystupovat.

Věra Řezníčková však evidentně nechce tyto problémy ve svém vyjádření komentovat či rozebírat.

„Cílem HV je sjednotit český národ, nikoliv popuzovat či vyvolávat další spory. Každý si zvolil svoji cestu, kterou chce svá práva hájit, ať již formou transformace do hnutí či sdružení. Nejsme pravice, ani levice  – to je třeba, aby si lidé v zemi uvědomili a brali nás jako část národa, kteří pouze nejsou spokojeni s politickým rozkrádáním naší země, s politikou, která způsobila rozpad sociálního zázemí občanů ČR a nedostatek pracovních míst, s politikou, která zapříčinila pád střední vrstvy, s politikou, která zavinila bídu nejen seniorů, ale i lidí v produktivním věku, s politikou, která nepřinesla českému národu demokracii a svobodu,“ pokračuje ve svém shrnutí aktivit a cílů Holešovské výzvy Řezníčková. Na závěr pak možná poněkud výhrůžně dodává, že se skalní příznivci HV rozhodně nehodlají vzdát.

Provokatérům a pomahačům zla vzkazuje aktivistka: Stejně se nevzdáme

„Oznamuji tedy  tímto všem provokatérům a pomahačům zla, kteří nám a myšlence Holešovské výzvy chtěli jakkoliv ublížit, že přes všechny potíže, které nám v průběhu naší činnosti vytvořili, se svého cíle nevzdáme a budeme nadále bojovat za naše práva občanů této země! Věřím, že čistá myšlenka Holešovské výzvy získá nejen zpět původní sympatizanty, které tyto hrozivé  kampaně proti HV zpochybnili, ale naopak se naše řady rozrostou o další slušné a poctivé příznivce, kterým nejde o křesla, nýbrž o zlepšení životní úrovně v naší zemi. Neboť - po celou dobu těchto nechutných ataků na HV lidé skutečné Holešovské výzvy neseděli doma s rukama v klíně, ale připravovali a připravují další povzbuzující aktivity k ráznějšímu ukončení této hanebné vlády a jejich kompliců, kteří 21 roků plenili nejen náš stát, ale i naši morálku a českou identitu. Původní HV  trvá na svém. A to jak na volbách od zdola s heslem: Každý má právo vědět, být slyšen a rozhodovat o své vlasti, tak i na uzákonění  obecně platného referenda,“ uzavírá myšlenku Věra Řezníčková.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Hechtová

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…