Jankovský koupil Porsche, Kočí hedvábný šátek. A další nákupy zde

27.06.2012 9:36

Podle nejnovějších majetkových přiznání politiků si opět někteří polepšili. Pyšnit se nově mohou vozy značky Porsche či Škoda Superb, nebo například skoupením státních dluhopisů za milion korun. Server Lidovky.cz zveřejnil fakta z druhé vlny majetkového striptýzu poslanců.

Jankovský koupil Porsche, Kočí hedvábný šátek. A další nákupy zde
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze - ilustrační foto

Jak Kamil Jankovský (LIDEM) a Vojtěch Filip (KSČM), tak Ivan Fuksa i Jan Kubata (oba ODS) si v minulém roce pořídili nový vůz. Jankovského volba padla na auto Porsche Cayenne v ceně skoro dva miliony korun, ostatní zakoupili vozy Škoda. Fuksa zakoupil Superb Combi za 750 tisíc, předseda komunistů Filip za něj dal téměř 800 tisíc. Kubata má novou Octavii.

Auta nebyla jedinou investicí poslanců. Jaroslav Martinů (ODS) nakoupil státní dluhopisy za milion korun. Bývalá poslankyně Věcí veřejných Kristýna Kočí uvedla hedvábný šátek značky Hermés za 15 tisíc. Darem ji ho věnoval Vít Bárta (VV) ještě před jejich stranickým otřesem.

Rovněž uvedla dárek od čínského velvyslanectví - alkohol a tělový krém. Hodnotu ale vyčíslit nedokázala.

Premiér Petr Nečas (ODS)  kromě úvodní hlavičky dokumentu nevypsal nic. Podle přiznání si nepořídil žádný nový majetek vyšší hodnoty. Spolustraník Jan Vidím je na tom hůř. Půjčil si přes čtyři miliony korun, ale není jasné na co. Miliony korun dluží rovněž poslanec Jan Kubata, Jiří Papež (ODS), asi půl milionu pak splácí za nové vozy Kočí i Filip.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.
 

reklama

autor: jno

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…