Jde z toho mráz a nas*ání. Podívejte se, co se kolem Pospíšila děje na Facebooku

28.06.2012 8:58

Odvolání Jiřího Pospíšila vyvolalo mimořádnou aktivitu na sociální síti Facebook. Doslova zahlcena je zeď profilu samotného exministra, kde ve svých příspěvcích mnohdy velmi ostře kritizují stovky lidí jeho odvolání z vlády a Pospíšilovi veřejně vyjadřují podporu.

Jde z toho mráz a nas*ání. Podívejte se, co se kolem Pospíšila děje na Facebooku
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Exministr spravedlnosti Jiří Pospíšil v pořadu Události, komentáře

Návštěvníci zde umísťují odkazy na nové komentáře v tisku, které se týkají jeho odvolání z kabinetu. Zároveň se během včerejška extrémně zvýšil počet příznivců na politikově profilu a dnes ráno dosáhl téměř 4 tisíc.

O první demonstraci na podporu Pospíšila ParlamentníListy.cz informovaly ZDE

Anketa

Litujete odchodu ministra Pospíšila?

65%
35%
hlasovalo: 13567 lidí


Zeď profilu Jiřího Pospíšila se bleskově proměnila i na místo, kde si lidé předávají informace o vzniku nových skupin na jeho podporu a vzájemně si přeposílají pozvánky na protestní akce.

Na Václavák se chystají stovky lidí

Mimořádný ohlas vzbudilo prohlášení šéfa Strany zelených Ondřeje Lišky, který založil skupinu Chceme nezávislou justici: OBČANSKÝ NADSTRANICKÝ PROTEST PROTI ROZKLADU PRÁVNÍHO STÁTU a ohlásil demonstraci proti odvolání Pospíšila na dnešek do Prahy.

"Toto shromáždění svolávám jako otevřené všem, kdo jsou znechuceni postupem premiéra Nečase a odvoláním ministra Pospíšila ze zjevných důvodů, a to zabránit posílení nezávislosti justice a vyšetření minulých i současných korupčních kauz," píše Liška ve své výzvě. "Ministr Pospíšil doplatil na snahy zlepšovat situaci v justici a zejména pokus o reformu státního zastupitelství se mu stal osudným. Je více než zvláštní, že jeho odvolání přichází pouze pár týdnů poté, co vyhrál svůj boj s vrchním zametačem Rampulou a na ministerstvu spravedlnosti ležel návrh na jmenování nové nezkorumpované vrchní státní zástupkyně Lenky Bradáčové," napsal předseda Zelených a jako dodatek připojil několik otázek:

Ptáme se, zda odvolání ministra nemělo za cíl zmařit jmenování této nezávislé a schopné státní zástupkyně do čela vrchního zastupitelství, které je pro boj s korupcí klíčové?

Je cílem zachování vedení tohoto úřadu dosavadním náměstkem Liborem Grygárkem, který byl vždy považován za faktickou hlavu vrchního zametačství, což by mnoha kmotrům vyhovovalo?

Pod Liškovou výzvou už od včerejšího dne diskutují stovky lidí a výměna názorů se nese v jednotném duchu kritika premiéra Nečase za odvolání Jiřího Pospíšila a obavy ze zastavení potírání korupce v Česku.

Demonstrace má začít v 19.00 na Václavském náměstí a účast potvrdilo v 7.00 hod. téměř tisíc lidí a pět set účast přislíbilo. Tato čísla se ovšem směrem nahoru mění téměř každou minutu.

Brno se bouří

Další výraznou skupinu Za nezávislost české justice! Podporujeme kroky Jiřího Pospíšila k očištění státního zastupitelství - založili brněnští studenti vysokých škol, kteří svolávají na dnešek demonstraci do jihomoravské metropole. Účast zatím potvrdilo 230 lidí a i zde jejich počet roste. "Dnes byl na návrh premiéra Nečase odvolán prezidentem Klausem ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil. Ministr, který podle některých bojoval za nezávislost systému státních zastupitelství," píše v prohlášení svolavatel Studentské jaro. "Chcete, aby se opakovalo zametání kauz pod koberec jako u Promopro, Blanka, Janoušek, Barták, OpenCard a dalších? Aby pokračovalo vykrádání státu na úkor obyčejných lidí? Aby fungovala spravedlnost jen pro obyčejné lidi a kasta nadřazených měla své vlastní zákony? Chcete žít ve státě, který nemá perspektivu? NE? Tak se PŘIDEJTE," burcují svolavatelé demonstrace. Protestní akce začíná dnes v 17:30 na České ulici v centru Brna.



Účast oznámil i známý písničkář Jaroslav Samson Lenk, který v těchto dnech koncertuje v Brně. Na zdi skupiny se ihned zapojil do debaty a oznámil, že přijde podpořit demonstranty. "Třeba se s podporou mýlím. Jak se to ale jeví navenek, jde z toho mráz a nasr..í," napsal písničkář v diskusi k odvolání Pospíšila.

V pozdních nočních hodinách vznikla další skupina na Facebooku pod názvem Hnutí za znovu jmenování Jiřího Pospíšila ministrem spravedlnosti. Skupina má zatím několik desítek členů, kteří veřejně deklarují podporu exministrovi a odmítají přijmout jeho odvolání.


 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bob

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…