Je to hloupost a zločin, odsoudil Miloš Zeman privatizaci

28.09.2012 8:25

Rozvášněný byl ve čtvrtek na tiskové konferenci k předvolební kampani SPOZ kandidát na prezidenta Miloš Zeman. Nejvíce ho rozčiluje kauza okolo možné privatizace Národního podniku Budějovický Budvar. Ten považuje za národní rodinné stříbro a absolutně odmítá jeho prodej.

Je to hloupost a zločin, odsoudil Miloš Zeman privatizaci
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Kandidát na prezidenta a čestný předseda SPOZ Miloš Zeman na mítinku ve Varnsdorfu

„Privatizace Budvaru by vedla ke značným známkoprávním sporům, to si málokdo uvědomuje. Ještě moje vláda si tehdy nechala udělat expertízu, která tvrdila, že privatizace pro ČR by opravdu znamenala ztrátu v řádech několika miliard korun na ochranných známkách a proto je Budvar jediný národní podnik v ČR, aby se těmto sporům předešlo. Privatizaci považuji za nesmysl a za hloupost! A pokud by to nebyla hloupost, tak zcela určitě ekonomická kriminalita,“ řekl pro ParlamentníListy.cz Miloš Zeman.

Budvar je nás všech

Dodal, že by si každý měl položit otázku, co skutečně stojí za záměry o privatizaci nejznámějšího světového pivovaru a kdo by na ni chtěl vydělat. „Budvar je nás všech, nechť tedy zůstane Národním podnikem v tom pravém slova smyslu,“ podotkl. Předseda SPOZ i jihočeští představitelé se dotkli také současné kauzy ohledně rušení nemocnic v jižních Čechách, ale nejen v nich.

„Já jsem skutečně i přes své známé, kteří měli jisté zdravotní problémy zjistili, že se třeba konkrétně o rušení prachatické nemocnice uvažovalo. To pochopitelně způsobilo obrovský poprask. Málokdo z těch, kteří říkají, že jsou to výkřiky do tmy, uvědomuje, že jde o spádovou nemocnici a že by pak už zbývalo lidem, aby jezdili do Českých Budějovic, vzdálených čtyřicet kilometrů. A to třeba i v případech, kdy musí na vyšetření, nebo rodiče s nemocnými dětmi. Ne každý má auto, ne všude přijede sanitka. Je to prostě nesmyl a my budeme samozřejmě bojovat za zachování všech stávajících nemocnic,“ uvedl František Pohanka z jihočeské SPOZ.

SPOZ ústy svých představitelů také navrhuje, že pokud má stát pocit, že je v současnosti málo peněz na zdravotnictví, tak ať není tolik zdravotních pojišťoven, a tím se značně ušetří.

„Nechceme dál přihlížet ani tomu, jak se tu různě rozkrádá veřejný majetek, jak mizí peníze v černých dírách a jde o majetek všech občanů. A beztrestně se tu ze státního rozpočtu ztrácejí desítky a stovky milionů korun, a pak pochopitelně se šetří na důchodcích, sociálně slabých nebo nemocných lidech,“ dodal právník a dvojka na jihočeské kandidátce za Zemanovu SPOZ František Pohanka.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kraus

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…