Jiří Kajínek se ve fiktivním dopise bojí, že ho spoluvězeň Rath okrade

23.05.2012 12:21

V souvislosti se zatčením exhejtmana ČSSD Davida Ratha se na sociálních sítích objevila doslova smršť vtipů, vzkazů i humorných obrázků. I když od zadržení Rathovy skupiny uplynul více než týden, "lidová tvořivost" neustává.

Jiří Kajínek se ve fiktivním dopise bojí, že ho spoluvězeň Rath okrade
Foto: repro Youtube.com
Popisek: Doživotně odsouzený Jiří Kajínek

Mimořádný ohlas u facebookové veřejnosti vzbudilo fiktivní tiskové prohlášení nejznámějšího českého vězně Jiřího Kajínka k Rathově kauze. "Dokument"  je adresován řediteli Vězeňské služby ČR plk. PhDr. Jiřímu Trenglerovi.

Rath umí zázraky

"Vážený pane řediteli, kategoricky odmítám případné umístění obviněného MUDr. Davida Ratha do mojí cely. Disponuji ve svém "obydlí" omezeným vybavením a minimálním majetkem a nehodlám být dalších dvanáct let 24 hodin denně ve střehu," uvádí Kajínek ve fiktivním dopisu.

Současně autor prohlášení uvádí, že je připraven k dalšímu útěku. "Pokud mojí žádosti nebude vyhověno, sděluji Vám, že při první příležitosti Vaše "výchovné" zařízení opět bez dovolení opustím. S pozdravem Světu mír!  Váš Jiří Kajínek," končí humorista údajné Kajínkovo prohlášení.

Podobných výtvorů na adresu Davida Ratha se na sociálních sítích objevilo nepřeberně. Nejčastější vtipy hovořily o tom, že Rath umí dělat zázraky a víno se v jeho rukou promění v peníze, podlaha Rathova domu pak prý skrývala celý vinný sklípek.

Lidé dokonce oslovují ministra financí Kalouska, aby Ratha vláda prohlásila za chráněný objekt. V nelehké ekonomické situaci by prý mohl do státní pokladny "vyrábět" zajímavé sumy z neprodaných zásob českých a moravských vinařů.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bob

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…