Jsem Klausovi vděčná, udělal tolik dobrých věcí. Lucie Bílá odpovídala do ankety

02.03.2013 10:51

Dosluhujícímu prezidentovi Václavu Klausovi do konce úřadu zbývá necelý týden. Zatímco některé podporovatele po uplynulých pěti letech od volby Klaus nezklamal a byla by chyba prezidenta kritizovat, jiné – především tábor Václava Havla, závěrem, výroky a amnestií opravdu zarmoutil.

Jsem Klausovi vděčná, udělal tolik dobrých věcí. Lucie Bílá odpovídala do ankety
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus

Před pěti lety MF Dnes oslovila osobnosti, zdali by volily Jana Švejnara nebo Václava Klause. Proto je deník oslovil na konci prezidentova úřadu znovu.

Kněz polské národnosti Zbigniew Czendlik má za to, že odcházení z vysokých pozic je obecně potíž. Podle něj Václav Klaus po deseti letech odchází s takovou pachutí. „Zamrzelo mě nejvíc, když si vzal do úst slova Václava Havla, kterými komentoval volbu Miloše Zemana,“ míní Czendlik.

Pravdoláskaři

Tyto slova potvrzuje i raper ze skupiny Gipsy.cz Radek Banga. Toho Klaus spíše zklamal, jak výroky o Havlovi, tak amnestií. „Jsem z něho dost rozčarovaný. Václav Klaus se buď zbláznil, nebo je jiný, než jsem myslel,“ říká raper s tím, že Havel byl pro něj velkým vzorem.

Zklamání v závěru přiznal i jednatel LIAS Vintířov Rudolf Borýsek, rektor VUT Brno Karel Rais, majitel pivovaru Stanislav Bernard či hudební publicista Antonín Matzner. „Já jsem pravdoláskař, tak si dovedete představit, jak asi prožívám ten jeho závěr,“ řekl pro MfD. Konec Klausovy éry označil publicista Matzner za hloupý.

Smutná Lucie Bílá

Jasnou podporu Klausovi projevili vesměs oslovení zpěváci. Například podle zpěvačky Lucie Bílé bychom neměli být nespravedliví. Udělal totiž tolik dobrých věcí, míní Bílá: „Jsem mu vděčna za jeho přístup k politice, za pragmatičnost a za to, že nedělá věci jen proto, aby ho všichni milovali. Jsem smutná, že za něj musíme hledat náhradu.“

I další zpěvačka, Helena Vondráčková, dosluhujícího prezidenta chválí. Jen mohl pár věcí udělat jinak. „Hodnotím jeho pozici velice kladně,“ ohodnotil desetileté působení pro MfD zpěvák Láďa Kerndl.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…