Kalousek: Kníže má sociální cítění. "Socani" ne

16.10.2012 7:16

Po nevalném výsledku TOP 09 v krajských volbách prohlásil předseda strany a kandidát na prezidenta Karel Schwarzenberg, že na vládní úrovni bylo zřejmě třeba praktikovat sociálně citlivější politiku. A první místopředseda TOP 09 a ministr financí Miroslav Kalousek už přemýšlí, co a jak upravit. Rezervovaněji už se ale staví k požadavku premiéra, který vyhlásil, že je třeba revidovat projekt sKaret.

Kalousek: Kníže má sociální cítění. "Socani" ne
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Ministr financí Miroslav Kalousek v pořadu ČT Hydepark

Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) v rozhovoru pro úterní Právo přislíbil, že udělá vše pro to, aby došlo ke zlepšení životních podmínek u osaměle žijících penzistů, jak to požaduje předseda strany Karel Schwarzenberg. Dodává však také, že péče o starší občany od nepaměti náleží především jejich rodinám.

Když sKarty, tak i VZP

"Pan předseda jako pravý šlechtic má skutečné sociální cítění, ne jako socialisti. Jemu leží na srdci hlavně osud penzistů s podprůměrným důchodem, kteří jsou opuštění bez rodin," popisuje Kalousek skupinu občanů, pro které zkusí najít další finanční prostředky.

Poněkud rezervovaněji už se Kalousek staví k záměru premiéra Petra Nečase přezkoumat projekt sKaret z dílny ministerstva práce a sociálních věcí odcházejícího Jaromíra Drábka. Jsou totiž zase věci, které trápí TOP 09. Především se jedná o VZP a její hospodaření.

"Upřímně řečeno, nevím, jaké má pan premiér o tom projektu informace. Rád přijmu vizi, že budeme revidovat projekty, ale to nesmí být jen sKarta. To, co nás nejvíce trápí, je Všeobecná zdravotní pojišťovna," uvedl Kalousek s tím, že nemá na mysli personální změny ve VZP, ale především finanční stránku instituce.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…