Kalousek: V policejním materiálu k Parkanové jsou lži. A to je to nejhorší

02.07.2012 9:41

Podle ministra financí Miroslava Kalouska (TOP09) není v nynější fázi vyšetřování případu předražených letadel CASA tak podstatné to, jestli bude bývalá ministryně Vlasta Parkanová (TOP09) vydána. Lživá policejní žádost o vydání je podle šéfa resortu financí na prvním místě.

Kalousek: V policejním materiálu k Parkanové jsou lži. A to je to nejhorší
Foto: hns
Popisek: Miroslav Kalousek a Vlasta Parkanová, koláž

Nejpodstatnější na celé kauze CASA jsou podle minstra financí hlavně motivy, které k tomu vedly, a také vyšetřování této skutečnosti. Kalousek si myslí, že se jedná o privatizaci veřejné moci. Nyní je prý primární věcí, že v žádosti, kterou policie adresovala sněmovně, je několik prokazatelných lží.

Premiér Petr Nečas (ODS) se v neděli zmínil, že by bylo opravdu lepší, kdyby Parkanová sama požádala sněmovnu o vydání. Bylo by to podle něj lepší, protože by se tak zabránilo spekulacím o zasahování do případu. Včetně telefonátu Kalouska vyšetřovateli Jiřímu Mazánkovi.

Telefonát je ale podle Kalouska pseudokauza. „Není to žádné ovlivňování vyšetřování,“ míní Kalousek v rozhovoru pro pondělní Právo. Vyšetřovatel totiž prý dal ministrovi financí svůj kontakt sám s tím, že se má ozvat, když k případu bude mít cokoliv nového. Alespoň to tvrdí Kalousek a dodává, že si musí vyjasnit premiér s vyšetřovatelem, co je akceptovatelné a co není. „To není můj problém,“ dodává.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…