Kalousek potrápí policisty, kteří přišli k němu na ministerstvo

14.06.2013 14:11

Ve čtvrtek zasahovala policie v rozsáhlé protikorupční akci po celé zemi a zatkla celkem sedm osob, které později také obvinila. V návalu informací byla upozaděna zpráva o tom, že detektivové navštívili také Ministerstvo financí, jak upozorňuje server Lidovky.cz. Ministr Miroslav Kalousek (TOP 09) k tomu řekl, že viděl "nejdražší poštu na světě".

Kalousek potrápí policisty, kteří přišli k němu na ministerstvo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Miroslav Kalousek

Do budovy ministerstva dorazilo podle dostupných informací osm policistů, nešlo prý ale o skutečný zásah. "Přišli na jeden útvar. Kalousek tam dorazil o chvíli později, protože chtěl vědět, o co jde. Požádali o jeden dokument, Kalousek jim ho chtěl dát, ale jim stačilo si ho ofotit," popsal pro Lidovky.cz zdroj z ministerstva.

Drahá pošta

O jaký dokument šlo, odmítl šéf resortu přiblížit, podotkl jen, že se policisté chovali slušně a zdvořile. "Nepochopil jsem však, proč si pro jeden dokument přišlo sedm lidí pod vedením plukovníka. Na jednu stranu mě těší, že jsem mohl vidět nejdražší poštu na světě, na druhou stranu jako ministr financí kroutím hlavou nad náklady takového úkonu a až odezní důležitější věci, budu se ptát na oprávněné náklady," dodal Kalousek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…