Kardinál Vlk: Zeman kádruje jako KSČ. Podporuji Putnu

22.05.2013 8:28

Na svých webových stránkách se kardinál Miloslav Vlk vyjádřil k otázce jmenování Martina C. Putny profesorem. Podle kardinála se Zemanův zásah podobá ideologickému kádrování minulého totalitního režimu.

Kardinál Vlk: Zeman kádruje jako KSČ. Podporuji Putnu
Foto: kardinal.cz
Popisek: Kardinál Miloslav Vlk

Kardinál Miloslav Vlk v úvodu svého prohlášení připomíná svou angažovanost v otázkách akademických svobod a své postoje ve studentských sporech. „Před několika lety to byl spor Univerzity Karlovy s Ministerstvem školství ČR o reformu vysokoškolského studia, před časem zase protest jihočeských studentů proti úzké spolupráci sociálních demokratů po vyhraných krajských volbách s komunisty a jejich totalitně angažovanými straníky,“ doplňuje Vlk.

Na svém webu kardinál Miloslav Vlk napsal, že se domnívá, že nelze spojovat svobodu rozhodování příslušných akademických grémií s osobní názorovou orientací kandidáta, i když se mu prý nemusí vůbec líbit, a nemusí ani s jednáním dotyčného nikterak souhlasit.

Celé prohlášení kardinála Vlka ZDE

Zemanův zásah do akademických svobod je bezprecedentní

„Dnes vyslovuji svou podporu rektorovi Univerzity Karlovy, profesoru Hamplovi, v jeho rozhodném úsilí o ochranu akademických svobod a nezávislosti proti bezprecedentnímu zásahu prezidenta Zemana do těchto svobod, a sice v kauze jmenování profesorem docenta M. C. Putny,“ píše doslova Vlk.

Uvedený zásah se podle Vlka podobá ideologickému kádrování minulého totalitního režimu jak v oblasti akademických svobod, tak v osobním životě člověka. „Tento postoj je i preventivní obranou mé vlastní svobody,“ uzavírá kardinál.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…