Marek Eben rozesmál Vary rýpnutím do Klause

30.06.2012 16:56

Ve vodním stylu zahájil Marek Eben 47. ročník karlovarského festivalu. Na plátno zavěšené od stropu jeviště Velkého sálu Thermalu se promítala voda, v níž pak kaskadéři "plavali" jako v bazénu. Právě nad bazénem - tímto "symbolem blahobytu" - se pak moderátor zamyslel a konstatoval, že v kinematografii jde o prostředí velmi oblíbené.

Marek Eben rozesmál Vary rýpnutím do Klause
Foto: bratriebenove.cz
Popisek: Herec a moderátor Marek Eben

"Můžete tam najít mrtvolu, může se tam odehrát milostný akt, ovšem v českých snímcích je vlastnictví bazénu čímsi až nemravným," řekl. Kladné figury ho totiž prakticky nemají, jako kdyby bazén byla nějaká charakterová vada, vysvětlil.

Pravda a chlór vítězí

"Znám spoustu lidí, kteří nemají bazén, a přesto se smočili, a znám i solidní lidi, kteří ho mají," řekl Eben, nechal rozsvítit v sále a vyzval přítomné, aby zvedli ruku ti, kteří bazén mají. Nato se podivil nad tím, že přítomný prezident Václav Klaus bazén nemá. "V Lánech ale něco bude, ne? Představuji si, že musí jít o státní bazén a že na kachličkách je vyskládaný prezidentský znak s nápisem Pravda a chlór vítězí," rozesmál Eben přítomné.

Při pódiové show bratří Cabanů pak na pódiu doplnili vznášející se kaskadéry staří lidé v koupacích pláštích a v plavkách. "Jsou to skuteční lázeňští hosté z Třince a Českého Těšína," prozradil Eben. Ze strany festivalu prý šlo o dobrou spolupráci, neboť jejich vystoupení hradí pojišťovna.

Zahajovací ceremoniál vrcholí pokaždé opulentní recepcí v Grandhotelu Pupp. První ze dvou, které hradí festival. Pokaždé je příležitostí, aby modelky, manželky známých i méně známých mužů předvedly své róby. Bylo tomu tak i letos, kdy pózovaly před stěnou s logem festivalu.

 Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…