Návštěva v Bechyni: Neptejte se na Kalouska, nebo dostanete do držky

03.04.2012 7:37

V městečku Bechyně v jižních Čechách bydlí ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09). Bulvární deník Blesk se tam vydal, aby vyzpovídal ministrovy sousedy. Ukázalo se, že se zde Kalousek netěší velké oblibě.

Návštěva v Bechyni: Neptejte se na Kalouska, nebo dostanete do držky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí a 1. místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek

Reportéři Blesku zamířili do místní restaurace u Draka, kde se setkali s místními štamgasty. „Moc se tu na něj nevyptávejte, nebo taky dostanete do držky. Jako on,“ varoval jeden z nich.

Lidé do sněhu vyšlapali nápis „Kalousek je vůl“

Kalousek prý v Bechyni dostal za vyučenou kvůli reformám. „Do sněhu tady lidi vyšlapali obří nápis 'Kalousek je vůl'. Do hospody chodí málo. A když, tak si sedne sám ke stolu. Má strach,“ tvrdili další štamgasti Blesku.

Na nějaký konflikt si ale Kalousek nevzpomíná. Podle něj se v Bechyni také říká, že byl shozený do řeky, což se ovšem nikdy nestalo. „Jako kluk jsem se tam párkrát porval, ale to je tak vše,“ vysvětlil.

Turistům se tady ukazuje Kalouskova chalupa

Jeden ze sousedů zase popsal, že Kalouskova chalupa se také ukazuje turistům jako atrakce. „Turistům už se tady neříká 'Támhle je hrad, co založil Přemysl Otakar II.', ale 'Támhle bydlí Kalousek',“ řekl soused deníku.

Zároveň ministra ale jako jediný pochválil. „Lidé jsou nevděční. Že tu sponzoroval tenisové kurty nebo finančně pomohl po povodních, na to už zapomněli,“ ocenil Kalouskovy činy.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…