Nečasovi ministři se připravují na odchod. Prázdniny už tentokrát mít nebudou

30.06.2013 8:30

Prázdniny už začínají a ministři vlády premiéra Petra Nečase (ODS) končí. Nemohou se ale vydat na dovolenou, protože musí zabalit na svých úřadech. Napsal server Týden.cz.

Nečasovi ministři se připravují na odchod. Prázdniny už tentokrát mít nebudou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jednání vlády

Například ministr Leoš Heger (TOP 09) podle jeho tiskové mluvčí Viktorie Plívové poctivě balí a třídí. Jinak se ale věnuje naplánované agendě bez ohledu na demisi. "Náš pan ministr měl ještě nabitý program. Měl tady například čínskou delegaci, konala se tady světová konference praktických lékařů," vysvětlila jeho mluvčí serveru Týden.cz.

Chalupa se věnuje běžné agendě a zabezpečuje rezort pro předání

Běžné ministerské agendě se věnují i další. "Není to tak, že by měl volno. Věnuje se stále běžné agendě tak, aby byl zabezpečen chod resortu i při předání funkce ministra," prohlásil tiskový mluvčí ministra životního prostředí Tomáše Chalupy z ODS Matyáš Vitík.

Podle tiskové mluvčí TOP 09 Alžběty Plívové jsou všichni ministři strany na resortech a normálně tam pracují. V demisi není ani premiér Nečas. Ten odletěl na poslední jednání Evropské rady do Bruselu.

Na Ministerstvu dopravy se už nerozhoduje o strategických věcech

Mluvčí ministra dopravy v demisi Martin Novák poukázal na to, že není možné paralyzovat úřad tím, že se tam nebude pracovat. Ministerstvo funguje normálně, jenom se tam nečiní strategické kroky, které byly v plánu.

Ministr Tomáš Chalupa hodlá nadcházející víkend odjet na Šumavu, kde se chce setkat s vedením národního parku a poděkovat mu za spolupráci.

Heger bude ve Varech otevírat kavárnu sdružení Debra

Ministr zdravotnictví Leoš Heger pak míří na jednu z nejprestižnějších společenských akcí Česka – karlovarský filmový festival. Místo filmů a večírků ale hodlá otevřít kavárnu sdružení Debra, které se stará o děti s nemocí motýlích křídel.

Vládní prázdniny většinou probíhají na přelomu července a srpna. Kvůli demisi o ně ministři ovšem přijdou. Sice neznamenají úplné volno, ale nekonají se při nich pravidelná zasedání kabinetu.

Nečasova vláda má skončit do jednoho nebo dvou týdnů. Nový kabinet se pak nejspíš nebude chtít do funkce uvést právě prázdninami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…