Někdo se vydává za poslance ODS

25.06.2012 9:54

Skandál hýbe nejen Prachaticemi. Někdo se totiž vydával za poslance za ODS, bývalého starostu Prachatic Jana Bauera a médiím zaslal email, v němž očerňuje místostarostu města Roberta Zemana s tím, že chce upozornit na jeho podnikání. Oba aktéři text označují za podvrh.

Někdo se vydává za poslance ODS
Foto: ods.cz
Popisek: Poslanec Jan Bauer

Robert Zeman i Jan Bauer označili email za podvrh, který nemá ani s jedním z nich nic společného. „Tento anonymní dotaz vnímám jako cílenou dehonestaci jak mé osoby, tak i bývalého starosty Jana Bauera," uvedl ke kauze místostarosta Robert Zeman. Stejně reagoval i poslanec. „S tímto emailem nemám nic společného, jde o zneužití mého jména a o podvod,“ řekl Bauer.

Zvažují právní kroky

„Bauer“, tedy ten falešný, očerňuje Zemana z „ovlivnění“ zakázek na dřevo a upozorňuje, že Zeman jakožto nadřízený správce městských lesů má štípačku na dřevo. „Co je pravdy, že nelze koupit celé dřevo v kusových metrech, ale jen naštípané dřevo zpracované firmou Roberta Zemana,“ ptá se anonym vydávající se za Jana Bauera.

Robert Zeman proto vydal prohlášení:

"Štípací poloautomat Japa EX 300 vlastním od roku 2007, resp. s.r.o., jejíž jsem v současné době jediným společníkem a jednatelem a která byla spoluzaložena v roce 1992 mým otcem a dlouhodobě vyvíjí minimální činnost. Tato skutečnost (že jsem společník a jednatel firmy) je řádně uvedena v majetkovém přiznání.

Nejsem nadřízeným jednatele Městských lesů Prachatice, s.r.o., valnou hromadu – tzn. nadřízený orgán jednatele tvoří rada města. Pouze mám na základě politické dohody po volbách 2010 tuto společnost komunikačně na starosti. Nefiguruji ani v jedné zakázce Městských lesů Prachatice, s.r.o., protože jsem se nikdy o žádnou neucházel…."

Kdo za emailem stojí, možná prověří policie. Oba dotčení politici zvažují, že podniknou právní kroky.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kraus

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…