Nový dokument popírá tvrzení Kristýny Kočí

08.03.2012 10:57

EXKLUZIVNĚ /UVNITŘ SMLOUVA/ ParlamentníListy.cz mají k dispozici dokument, který popírá dosavadní verzi bývalé předsedkyně poslaneckého klubu VV Kristýny Kočí ohledně uložení částky 500 tisíc korun v advokátní úschově.

Nový dokument popírá tvrzení Kristýny Kočí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pokračoval soud s Vítem Bártou. Vypovídala také Kristýna Kočí

Redakce disponuje smlouvou mezi Kristýnou Kočí, tehdejší PR manažerkou Alenou Maršálkovou a advokátkou Věrou Chandryckou, konkrétně jde o smlouvu o advokátní úschově z 30. března 2011. Kočí uschovala k advokátce částku 500 tisíc korun.

Ve smlouvě jsou dva zásadní momenty, které odporují oficiální verzi Kristýny Kočí. Ta doposud tvrdila, že 500 tisíc korun od Víta Bárty byl úplatek za loajalitu. Ve smlouvě, kterou Kočí podepsala, se ale píše, že peníze jí Bárta svěřil na propagaci programových priorit strany Věci veřejné a dobrého jména Víta Bárty a tyto peníze uložené v úschově jsou určeny na tento účel.

Výběr peněz na propagaci Věcí veřejných

„Objednávající slečna Kristýna Kočí... byla požádána stranickým kolegou, panem JUDr. Vítem Bártou, aby v budoucnu vedle vzorné práce ve prospěch politické strany Věci veřejné, prosazovala programové priority politické strany Věci veřejné, zejména s důrazem na prosazování dobrého jména pana JUDr. Víta Bárty, který nyní kandiduje na post předsedy politické strany Věci veřejné. Pan JUDr. Vít Bárta jí svěřil své peníze v níže uvedené hodnotě (500 tisíc korun – pozn. redakce), a to na budoucí výdaje, které budou nezbytné pro naplnění zadaného úkolu,“ píše se ve smlouvě.

Druhá podstatná věc je, že uložené peníze měly být Kočí k dispozici a mohla peníze vybírat a využívat. Advokátka měla požadované částky dle smlouvy vydávat do deseti pracovních dnů od případné žádosti Kočí. Tento dokument tedy nasvědčuje tomu, že Kočí peníze hodlala průběžně vybírat a využívat. 

 


 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…