ODS zahájila předvolební kampaň. Cílí hlavně na mladé lidi

11.09.2013 14:36

My jsme ti, kdo volí pravici. S takovými slovy představil úřadující předseda ODS Martin Kuba volební program strany pro blížící se předčasné volby. Připustil, že za dobu pobytu ODS ve vládě došlo k několika chybám, avšak občanským demokratům se prý podařilo prosadit i mnoho pozitivních rozhodnutí.

ODS zahájila předvolební kampaň. Cílí hlavně na mladé lidi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Kuba

Anketa

Kterou stranu budete volit? Ptali jsme se mezi 11.-15. zářím, hlasování skončilo

10%
35%
4%
3%
3%
1%
hlasovalo: 59876 lidí

„Vstupujeme do voleb v situaci, kdy je nestabilní politická situace. V situaci, kdy na české politické straně sílí levicové subjekty, máme levicového prezidenta. V situaci, kdy poprvé v České republice vládne prezidentská vláda proti vůli Poslanecké sněmovny,“ započal Kuba svůj projev na oficiálním zahájení předvolební kampaně v sídle své strany v Praze.

Nejen Kuba, ale všichni občanští demokraté jsou si prý vědomi toho, že na rozladěné náladě společnosti z politického dění se podílí všechny politické subjekty, tedy i ODS. „ODS se zodpovědnosti nezříká. Vstupujeme do voleb, v nichž lidé očekávají, že vzejde silná vláda, která zvládne vést zemi čtyři roky,“ poznamenal rozhodně.

Přiznal také, že ODS ve svém vládním angažmá nedokázala vyřešit všechny vládní otázky správně, přesto prý vláda Petra Nečase přinesla i řadu pozitiv. Uvedl například, že ekonomickou krizí se Česká republika zvládla přenést se sedmou nejnižší nezaměstnaností v Evropě, hovořil o stabilizaci veřejných financí, o uklidnění situace ve školství a nemalých investicích do vědy a výzkumu. Za přínos považuje Kuba i přípravu novely občanského zákoníku či zastavení boomu solárních elektráren.

„Vstupujeme do této kampaně nejen s pokorou, ale i sebevědomím. Jsme jedinou autentickou pravicovou stranou, která působí v zemi více než 22 let a má přes dvacet tisíc členů. Jsme strana, která hájí právní stát a ochranu soukromého vlastnictví. Chceme dát naší kampaní jasně najevo, že jsme stranou konzervativní, která se dokáže přizpůsobovat moderním způsobům komunikace,“ prohlásil Kuba.

Kandidátka strany na premiérku Miroslava Němcová následně představila všech čtrnáct volebních lídrů za jednotlivé kraje, které výkonná rada strany schválila už minulý týden. Exministr školství Petr Fiala se postaví do čela kandidátky Jihomoravského kraje, bývalý ministr dopravy Zbyněk Stanjura povede občanské demokraty v kraji Moravskoslezském, exministr zemědělství Petr Bendl ve středních Čechách.

„Vždy jsme k volbám přistupovali odpovědně a voliče jsme nikdy nepodceňovali. Musíme a chceme představit ucelený program, v němž navazujeme na myšlenky, na nichž ODS vznikla. V těchto volbách však chceme představit volební program z jiného úhlu – životního příběhu lidí,“ nastínila Němcová.

Detailněji volební program představil opět Kuba, který prozradil, že plánují bojovat především s nezaměstnaností mladých lidí. „Chceme mladé lidi motivovat k tomu, aby se co nejrychleji zapojili do pracovního procesu,“ vysvětlil. Občanští demokraté tak slibují mladým lidem, že pokud do třech měsíců od ukončení školy začnou podnikat, budou mít od státu daňové úlevy. Podobně i firmy, které vytvoří místo pro absolventa, jenž nemůže nalézt práci aspoň šest měsíců, budou platit na daních mnohem méně. „Jsme si vědomi, že na mladých lidech stojí budoucnost tohoto státu,“ dodal závěrem.

reklama

autor: nem

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…