Ostře sledovaný Hasenkopf znovu vysílal: Tohle splníte, Zemane a Mynáři. Jinak...

06.05.2013 6:47

Bývalý právní poradce exprezidenta Václava Klause Pavel Hasenkopf, který v pátek předal prezidentu Miloši Zemanovi dokumenty mající svědčit o tom, kdo je autorem amnestie, nyní žádá veřejnou omluvu od vedoucího Zemanovy kanceláře Vratislava Mynáře a jasné demenováníi informace, že zpracoval návrh amnestie. Hasenkopf to uvádí na svém profilu na sociální síti Facebook.

Ostře sledovaný Hasenkopf znovu vysílal: Tohle splníte, Zemane a Mynáři. Jinak...
Foto: Facebookový profil Pavla Hasenkopfa
Popisek: Část dokumentu, kterým se právník Hasenkopf snaží dokázat, že amnestii vypracovávalo ministerstvo spravedlnosti

Právník Pavel Hasenkopf vytrvale popírá tvrzení kanceláře prezidenta Miloše Zemana, že se podílel na tvorbě amnestie. Zdůraznil to v nedělním pořadu České televize Otázky Václava Moravce a pokračuje na sociální síti Facebook, kde směrem k Hradu klade několik požadavků.

"Hasenkopf chce: 1) veřejnou omluvu od Mynáře, 2) jasné dementi informace, že Hasenkopf zpracoval výslednou verzi amnestie či verzi, která jí předcházela, 3) informace, od koho Mynář získal informace, které ho dovedly k Hasenkopfovi, a jaké to byly informace," píše ve třetí osobě právník na svém veřejném profilu.

Pakliže podle něj nedojde k prvnímu a druhému bodu, které - jak právník podotýká - tvoří nedílný celek, "bude se Hasenkopf muset bránit dál a ukázat na skutečného zpracovatele", pokračuje. Pokud k bodu jedna a dva dojde, je podle Hasenkopfa jen na Zemanovi, co řekne či neřekne.

Podá trestní oznámení

Pokud dojde k bodu třetímu, tedy že Mynář sdělí, odkud získal informace vedoucí k Hasenkopfovi, spokojí se prý právník ve vztahu ke kanceláři s omluvou a dementi. Zároveň dle svých slov prozkoumá získané informace a pravděpodobně podá trestní oznámení proti jejich původci nebo původkyni.

"Pakliže 3 nenastane, bude se Hasenkopf nucen domnívat, že kancléř nejednal v omylu, ale ve zlé vůli, se vším, co z toho po právní stránce plyne. V takovém případě bude Hasenkopf žádat odškodnění a zváží i trestní oznámení," uzavírá právník s vtipnou poznámkou na konec: "Hasenkopf odchází otestovat pražské přechody a dnes již nebude."

Co přesně napsal večer na Facebook Pavel Hasenkopf:

Hasenkopf chce:
1) veřejnou omluvu od Mynáře,
2) jasné dementi informace, že Hasenkopf zpracoval výslednou verzi amnestie či verzi, která jí předcházela,
3) informace, od koho Mynář získal informace, které ho dovedly k Hasenkopfovi, a jaké to byly informace.

Pakliže nenastane 1 + 2, bude se Hasenkopf muset bránit dál a ukázat na skutečného zpracovatele.

Pokud nastane 1 + 2, je dál jen na Zemanovi, co řekne či neřekne.

1 + 2 tvoří nedílný celek.

Pakliže nastane 3, spokojí se Hasenkopf ve vztahu ke kancléři s omluvou a dementi (1 + 2).

Pakliže nastane 3, Hasenkopf prozkoumá získané informace a pravděpodobně podá trestní oznámení (§ 184/1) proti jejich původci či původkyni.

Pakliže 3 nenastane, bude se Hasenkopf nucen domnívat, že kancléř nejednal v omylu, ale ve zlé vůli, se vším, co z toho po právní stránce plyne. V takovém případě bude Hasenkopf žádat odškodnění a zváží i trestní oznámení (§ 184/2).

*

Hasenkopf odchází otestovat pražské přechody a dnes již nebude.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…