Pane Rathe, co to vykládáte? Test prý dokazuje, že uvězněný lže

17.05.2012 11:09

Server idnes.cz se rozhodl přikročit k praktickému ověření toho, co prohlašuje ve vazbě sedící poslanec David Rath. Novináři ověřovali, zda lze podle váhy krabice či po hmatu poznat, co vlastně nesete, např. v krabici na víno. Z výsledků pokusu podle všeho plyne, že rozdíl mezi lahví vína a miliony v pětitisícových bankovkách je znatelný.

Pane Rathe, co to vykládáte? Test prý dokazuje, že uvězněný lže
Foto: hns
Popisek: David Rath má nové boty

Lidová tvořivost nezná mezí a lidé už si vypráví vtipy na poslance Davida Ratha a jeho sedmičce v krabici. Byla to sedmička vína nebo sedm milionů korun? Pokus, který provedl server idnes.cz ukazuje, že do dárkové krabice na víno by se sedm milionů korun v pětitisícových bankovkách pohodlně vešlo, krabice by byla dokonce přibližně stejně těžká. Server si proto klade otázku, mohl-li se někdejší hejtman za ČSSD splést.

Snad poznáte, co nesete v krabici

„Když člověk nese krabici s vínem, nebo krabici plnou peněz, je to přece jen rozdíl. Po hmatu se dá poznat, jestli je v papírové krabici láhev, nebo je napěchovaná papírem. Z obsahu krabic se navíc dá jasně vypozorovat, že se u vín mění její těžiště, jak se přelévá v lahvích. To peníze v krabici rozhodně nedovedou,“ konstatuje server.

Zdá se tedy, jako by se novinářům podařilo dokázat, že Rathův popis celé situace nemůže být pravdivý. Za pozornost ovšem stojí tvrzení Rathova advokáta JUDr. Adama Černého, který naznačil, že obsah krabice mohl být vyměněn v okamžiku, kdy na ni někdejší hejtman neviděl, a proto mohl být přesvědčen, že v ní je skutečně víno.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…