Randák o premiéru Nečasovi: Nas*al mě, od teď jdu po něm

02.04.2012 16:55

Premiéru Petru Nečasovi patřil poslední díl Otázek Václava Moravce, a to doslova. V první hodinové části mu jediným oponentem byl moderátor. Nečas si v průběhu pořadu vzal do úst bývalého šéfa civilní rozvědky Karla Randáka a nepřímo jej obvinil ze zveřejnění odposlechů lobbisty Romana Janouška.

Randák o premiéru Nečasovi: Nas*al mě, od teď jdu po něm
Foto: NFPK
Popisek: Karel Randák

Zvědavost Václava Moravce se pochopitelně nemohla nedotknout odposlechů Béma a Janouška a především poslední nahrávky, kterou zveřejnil deník Euro.cz. Na té Janoušek infiltruje vysokého důstojníka BIS (podle mluvčího služby Jana Šubrta to mohlo být i opačně).

Nečas vyplísnil redaktora Eura za zveřejnění jména vysokého důstojníka BIS a zpochybnil identifikaci aktérů. "Mnohé nasvědčuje tomu, že dokonce prohodili osoby a obsazení. Zřejmě pan Randák se spletl a identifikoval to špatně,“ uvedl bez okolků v přímém přenosu.

"Vy máte důkazy, že to jde od Karla Randáka?“ skočil premiérovi do řeči udivený moderátor. "I já můžu použít nadsázku, mám hodně důvodů pro to si to myslet,“ odvětil Nečas "Důvodů, nebo důkazů?“ zeptal se moderátor. "Důvodů,“ uzavřel Nečas rezolutně.

Karel Randák se redakci ParlamentníchListů.cz přiznal, že onen díl živě neviděl, nicméně po návratu z chaty si jej na základě doporučení od známých pustil ve videoarchivu ČT a neskrýval rozhořčení nad slovy premiéra. "Kde to žijeme?! Když si premiér země bez důkazů dovolí někoho obvinit, nemusí to být Karel Randák, ale jakákoli jiná osoba. Vždyť ten Moravec se ho výslovně ptal, zda pro to má důkaz a on uvedl jen, že má důvodné podezření a přesto si neodpustil mě jmenovat,“ rozzlobil se Randák a pokračuje ve stížnosti. "Copak si premiér může dovolit někoho osočit bez důkazů? V tom případě by neměl být premiérem. Teď mě opravdu nasral, to mu nedaruju a od teď jdu po něm,“ odpověděl redakci bez okolků velmi rozčilený Randák.

Jakub Stadler z tiskového odboru vlády redakci zopakoval, že premiér použil slova jen v nadsázce

Prý jde o mstu generála v penzi?

Nečas se v polovině února sešel na tajné schůzce s podnikatelem Andrejem Babišem a podle informací deníku Insider zde hovořili právě o Randákovi. Nečas je totiž přesvědčen, stejně jako jeho předchůdce Topolánek, že se jim generál v penzi mstí za sesazení z postu ředitele UZSI a rozjíždí akce proti nim. Nejnověji mu premiér připisuje aféru s výplatními páskami jeho nejbližší spolupracovnice Jany Nagyové. Randák tvrzení, že by za výplatnicí Nagyové stál, opakovaně odmítl, a místo toho obvinil Nečase, že zneužívá BIS pro své politické hry.

Praha vzhůru nohama

Od doby, co Randák začal šéfovat investigativě v Nadačním fondu proti korupci Karla Janečka a postaral se o vyšetřování Dopravního podniku, se v Praze začaly dít věci. Randák je údajně permanentně sledován, a coby bývalý držitel československého rekordu v cyklistice často na kole ujíždí soukromým detektivům. Těm se nicméně podařilo jej nafotit na schůzce s poslancem Františkem Bublanem, kterému kdysi dělal náměstka, nebo na schůzkách s novináři.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Pavel Kozdera

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…