Rudé děvče, které ukázalo tělo: Radši stát frontu na vložky, než na práci

20.03.2012 12:01

Vendula Kroupová, zastupitelka Jindřichova Hradce za KSČM, se proslavila svými erotickými fotkami, které obletěly nejen Česko, ale celý svět. Díky tomu si získala spoustu příznivců napříč politickým spektrem a přezdívku "Rudá Vendula". S ParlamentnímiListy.cz si povídala o některých ožehavých tématech současnosti.

Rudé děvče, které ukázalo tělo: Radši stát frontu na vložky, než na práci
Foto: facebook
Popisek: Vendula Kroupová alias Rudá Vendula

Vendulo, co říkáte na současné protesty proti vládě Petra Nečase (ODS) a na tzv. Holešovskou výzvu?

Na rozdíl od ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09) si myslím, že protesty lidí jsou oprávněné a vůbec se jim nedivím. Vypadá to, jako kdyby si naši vládci mysleli, že máme všichni takové platy jako oni, a že se nám žije dobře. Ne, nežije! Lidé jsou zoufalí z korupce u nás, z růstu cen, ze zlodějen, které nejsou potrestány, a tak bych mohla pokračovat. A skutečnost, že vláda umí jen a jen škrtat a pro vylepšení ekonomiky nedělá nic, také nikomu naději na zlepšení nedává. Minulá vláda zastropovala odvody pro bohaté a ty peníze teď prostě chybí. Shrnu-li to, prostý člověk živící se svou prací je na tom hůř a hůř a nevidí nikde to pomyslné světélko v tunelu.

Co říkáte na zdražování, situaci důchodců, postižených, samoživitelek?

O zdražování jsem se už zmínila. Za socialismu se také měnily ceny, to je samozřejmé, ale nikdy to nebylo tak drastické pro lidi jako nyní – v kapitalismu. Kdosi mi nedávno povídal vtip, že komunisté zdražovali věci podle abecedy – auta, banány, citrony, dopravu, energii. A ta současná vláda je už u písmene „f“ - všechno… A ono to odpovídá.

Anketa

Co si myslíte o "Rudé Vendule"?

hlasovalo: 444 lidí

Kdo si myslíte, že je na tom nejhůře?

Těžko je všem, kteří mají nižší finance a je jasné, že těm, kteří jsou sami – důchodci, postižení, samoživitelky - je nejhůř! Ještě stále někteří „přemýšlející lidé“ argumentují proti minulému režimu frontami na banány, dámskými vložkami, toaletním papírem, apod. Říkám si, co je asi lepší – stát frontu na banány, nebo na práci, frontu na toaletní papír, nebo na vejce či slepice… To ať si každý přebere sám. Je jasné, že to každý posuzuje podle své situace.

Budete se ucházet nějak o post v krajských volbách do zastupitelstva Jihočeského kraje?

Ano, byla jsem nominována z naší okresní organizace a již brzy se bude rozhodovat o tom, na kterém místě kandidátní listiny do krajského zastupitelstva budu.

V ČSSD udělala kariéru Gabriela J. , jejíž soukromé porno se objevilo před čtyřmi lety na internetu. Nedávno změnila identitu a začala v Třinci a Jablunkovsku pracovat pro ČSSD jako místopředsedkyně sdružení Sociálnědemokratických žen. Vy jste tak radikální nebyla, na svědomí máte jen erotické fotky. Jak to vypadá ve straně po Vaší medializaci, nejsou nějaké tlaky na Váš „odchod“?

Nechápu, proč tyhle otázky dostávám. Proč si lidé myslí, že v KSČM jsou jen lidé, kteří nejsou tolerantní k názorům druhých. Ti asi neuvěří tomu, že nemám žádný problém, není na mne vyvíjen žádný tlak z KSČM. Ale například ze strany starosty města (ČSSD) ty doporučení a vyjádření v tom smyslu v tisku sem tam jsou. Jako kdyby tam neměli svých starostí dost a navíc, on mne jistě nevolil!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kraus

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…