Sálem burácel smích a aplaus. Hovořila profesorka Dvořáková

15.03.2012 11:58

Na půdě pražské právnické fakulty vystoupil student z plzeňských práv, aby se postavil předsedkyni Akreditační komise a politoložce Vladimíře Dvořákové. Ta se na přednášce pro posluchače k otázce plzeňských práv vrátila a zopakovala, že případu věnovala spoustu času a nesouhlasí s tvrzením ministra školství Josefa Dobeše, který tvrdí, že jen opravil omyly komise. Od pražských studentů si vysloužila potlesk. Řeč přišla i na případnou kandidaturu Dvořákové v politice, konkrétně na prezidentku republiky.

Sálem burácel smích a aplaus. Hovořila profesorka Dvořáková
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vladimíra Dvořáková

Předsedkyně Akreditační komice a politoložka Vladimíra Dvořáková přednášela pro studenty práv na Právnické fakultě UK v Praze. V jednu chvíli získala její přednáška zvláštní nádech, protože se mezi posluchači zvedl jeden mladík a představil se jako student plzeňské právnické fakulty. Dá se říci, že vstoupil do jámy lvové, protože studenti pražských práv protestovali, když ministr školství Josef Dobeš (VV) prolomil rozhodnutí komise o plzeňských právech. Nebyla ale řeč jen o tom. Zprávu přináší server Novinky.cz.

Sálem burácel smích a potlesk pro Dvořákovou

„Já mám vážné obavy, pane kolego, že to rozhodnutí nebylo omylem,“ odpověděla Dvořáková, načež sálem zaburácel smích a aplaus. Dvořáková ale přítomné mírnila s tím, že studenti v Plzni jsou ve složité situaci.

Politoložka má za to, že ví, o čem mluví, neboť na případu plzeňských práv strávila poslední tři roky a vždy se jim snažila pomoci. Není pravda, že by případ řešila nějak razantně. Dodala k tomu, že by byla připravena umožnit studentům plzeňských práv dokončení studia na jejich alma mater, pokud by se nenašlo jiné řešení.

Plzeňský student se zajímal také o to, zda Dvořáková uvažuje o kandidatuře do Senátu nebo dokonce na prezidentku, když je o ní tolik slyšet v posledních měsících. Předsedkyně AK však angažmá v politice razantně odmítla.

„Do politiky nechci a vstupovat do ní nebudu. Nebavilo by mě to, a říct mi někdo, že budu prezidentem, tak to raději emigruju,“ uzavřela politoložka.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…