Senátoři se pochlubili majetkem. Mají drahá auta a miliony v dluzích

30.06.2013 7:30

V minulém roce senátor Tomio Okamura investoval značné množství peněz do nemovitostí a vozidel. Jeho kolegové se většinou drželi zpátky a spláceli hypotéky a jiné úvěry. O majetkových přiznáních členů horní komory Parlamentu napsal server Týden.cz.

Senátoři se pochlubili majetkem. Mají drahá auta a miliony v dluzích
Foto: Hans Štembera
Popisek: V Senátu složilo slib 27 nových senátorů. Mezi novými například Tomio Okamura a Libor Michálek, staronovými Jaroslav kubera nebo Jiří Čunek

Okamura nastoupil do Senátu v loňském roce na podzim. Podle přiznání si koupil byt za 9,2 milionu korun a automobil za 4,2 milionu.

Nová auta a byty za miliony korun

Senátorka za ODS Veronika Vrecionová nově spoluvlastní se svým manželem půl parcely ve Strážném za 1,15 milionu korun. Pozemek je veden jako trvalý travní porost. Dále má auto za 930 tisíc korun a motocykl za 390 tisíc korun.

Zdeněk Schwarz (ODS) také získal pozemek za 1,15 milionu. Josef Regec z ČSSD si pořídil automobil za 900 tisíc korun a jeho kolega Jiří Bis zaplatil za nový vůz 654 tisíc korun. Více jak půl milionu dala za vozidlo Božena Sekaninová (ČSSD), Petr Šilař (KDU-ČSL) koupil automobil za 350 tisíc korun.

Grulich zpeněžil dům za 11 milionů

Senátoři kupovali a dostávali také byty a nemovitosti. Josef Táborský (ČSSD) si jej pořídil za 1,2 milionu korun, Pavel Lebeda (za ČSSD) investoval 200 tisíc korun do zahrady. Václav Homolka (KSČM) dostal třípokojový byt a zahradu jako dar od matky.

Občanský demokraty Tomáš Grulich prodal dům za 11, 8 milionu korun.

Nejvíce zadluženým senátorem je Horník

Nejvíce zadluženým senátorem byl Jan Horník (za TOP 09). Ten měl na konci roku hypotéku na dva miliony, spotřební úvěr asi 160 tisíc korun, další úvěr za 69 tisíc korun a navíc dlužil 2,5 milionu korun podnikateli Aleši Málkovi.

Schwarz uvedl, že má hypotéku na 4,7 milionu. Okamura si vzal hypotéku na 4,2 milionu, ten na druhou stranu úspěšně podniká. Statisíce a miliony má dluzích řada dalších senátorů, například Jiří Oberfalzer, který přiznal hypotéku 1,8 milionu, úvěr na 270 tisíc korun, překlenovací úvěr 256 tisíc korun a dluh 175 tisíc korun na kreditní kartě.



 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…