Šídlo se vysmál Janu Fischerovi: Prodavač plastů, kýč. Ale zastaví Zemana

10.07.2012 8:52

Jindřich Šídlo, hlavní analytik Hospodářských novin, vidí první přímou volbu českého prezidenta poměrně skepticky. Jedním ze dvou předních kandidátů je Jan Fischer, podle Šídla prodavač plastů, druhým Miloš Zeman, muž s temnou minulostí i současností.

Šídlo se vysmál Janu Fischerovi: Prodavač plastů, kýč. Ale zastaví Zemana
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Fischer

Ani s jedním z výše zmíněných kandidátů není Šídlo spokojen. "Včerejší Fischerovo vystoupení jako by mělo potvrdit všechny obavy, které po schválení přímé volby vyslovovali její odpůrci a skeptici. Před kamerami tu v amatérské napodobenině americké kampaně stál prodavač plastů, který si do projevu nasbíral kompletní sbírku politického kýče a klišé," nebere si servítky s hodnocením Fischerova zahájení prezidentské kampaně. K zisku postu prezidenta České republiky mu má pomoci reklamní magnát Jaromír Soukup.

Lepší Fischer než Zeman

Nicméně Fischer je podle průzkumů pravděpodobně jediným kandidátem, který může v cestě na Hrad zastavit Miloše Zemana. Ten se totiž Šídlovi coby příští prezident zamlouvá ještě méně. Zeman je podle něj politikem s temnou minulostí i současností, jeho vazby a financování prý znamenají přímé riziko pro tuto zemi.

Na druhou stranu je ale Zeman na rozdíl od Fischera osobností s vlastním názorem a pevnými postoji. Tohle tvrzení prý alespoň prozatím podporuje dosavadní ne příliš vydařená Fischerova kampaň.

Toto dilema prý není důsledkem přímé volby. "Toto je výsledek posledních deseti let české politiky, která - pokud se nestane něco nečekaného - vyprodukovala jako prezidentské favority tyto dva muže," uzavírá svůj komentář pro HN Šídlo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…