Taková sprostota ke Klausovi? Stáhněte kalhoty a ukažte mu zadek, vyzývají odpůrci

01.03.2013 11:58

JINÝMA OČIMA Na Facebooku se objevilo několik skupin, které si touží připomenout odchod Václava Klause z prezidentského úřadu. Někteří chtějí tuto událost oslavovat a za tímto účelem pořádat bujaré veselice, zatímco jiní si hodlají konec Klausova mandátu připomenout například tím, že budou celý den chodit s kalhotami staženými „na půl žerdi“.

Taková sprostota ke Klausovi? Stáhněte kalhoty a ukažte mu zadek, vyzývají odpůrci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus

Jedna ze skupin chce při příležitosti Klausova odchodu začít slavit. Za tímto účelem si chche na odpoledne 7. března zamluvit Václavské náměstí. Případné zájemce láká slovy: „Přijdte všichni společně oslavit jednu z nejradostnějších událostí v dějinách naší země.“

Na stránce je možné číst i zhodnocení Klausova politického působení, například: „Ten chlap je neskutečná podvodnická svině a prolhanej zm*d. Takovej šmejd kdyby mi vlezl doma do vrat, tak na něj vezmu vidle.“

Objevují se zde i pozvánky na další akce, které se při příležitosti Klausova odchodu mají konat. Například „bujará taneční párty“, nazvaná „Loučení s Kikinou“. „Párty bude doplněna promítáním významných i méně významných okamžiků ze života mistrova, připomenuty budou nejslavnější citáty neortodoxního myslitele,“ píše se v pozvánce.  

Účast na akci oznámilo kliknutím na tlačítko „going“ prozatím přibližně 2 500 lidí, mezi nimi například aktivista z iniciativy ProAlt Jan Májíček.  Na akci zve a podporuje ji například i sdružení „Mladí Zelení“. Pro mimopražské, kteří by se také toužili s Václavem Klausem náležitě rozloučit, je určena akce Good bye, Kikina, která se má konat v Olomouci.

Účastníci této skupiny myslí i na budoucí odkaz prezidenta Václava Klause. Proto se zde objevuje odkaz na petici, která po vzoru petice režiséra Fero Feniče, žádající přejmenování pražského letiště na Letiště Václava Havla, navrhuje obdobné pojmenování dopravní stavby po Václavu Klausovi. Měl by po něm prý být pojmenován pražský tunel Blanka, který by tak nesl jméno Tunel Václava Klause.

Organizátoři oslav však podle vlastních slov řeší velké dilema, jak se postavit k faktu, že den po odchodu Václava Klause přijde na Hrad Miloš Zeman. „Nevíme, jak se s přítomností opilce na Hradě popasovat,“ dumají organizátoři. Proto se objevují návrhy, že by součástí oslav měla být i tryzna, případně že by jejich účastníci rovnou vyrazili nastupujícímu prezidentovi „něco vzkázat“.

To však některé sympatizanty oslav Klausova odchodu odradilo. „Jo takže tahle grupa není na oslavu odchodu Tunel dědka, ale aby si příznivci Hajaji plivli na Miloše,“ napsal jeden z nich na stránky skupiny s tím, že takové akce se účastnit nehodlá.

Další facebookovou skupinou, která si chce odchod Václava Klause připomenout (nutno dodat, že ještě svéráznějším způsobem) je skupina „Kalhoty na půl žerdi pro Václava Klause“. I zde je zřejmý odkaz na jeho předchůdce Václava Havla. Jeho sympatizanti totiž první výročí jeho smrti připomínali tím, že si ohrnuli nohavice, aby měli stejně krátké kalhoty, jako Václav Havel na své první inauguraci.  

Tato skupina se deklaruje jako skupina Klausových příznivců, ovšem skutečné smýšlení organizátorů prozrazují již slova v podtitulu stránky, že Václav Klaus bude „nám všem chybět“, ale nejvíce prý „Berkovi“.

Jaké je skutečné smýšlení skupiny, která se nazývá „holoprdelníci“, odhaluje také jedna z anket, která se na stránce objevila. Na dotaz, koho volili za prezidenta, odpovědělo sto deset lidí, že Karla Schwarzenberga, dvacet že Miloše Zemana a třicet jedna prý hodilo do urny prázdnou obálku.

Ironická „tryzna“ za Klausův odchod je vysvětlena takto: „Před Vánoci si pravdoláskaři ohrnovali nohavice kalhot jako vzpomínku na Václava Havla. Laciné a falešné gesto.  My, věrní příznivci Václava Klause, jej 7. 3. - tedy v den jeho odstoupení z prezidentského úřadu - uctíme v duchu starých dobrých hodnot.“

Proto všichni, kdo se k akci připojí, hodlají v poslední den Klausova mandátu „svěsit své kalhoty na půl žerdi“, tedy do poloviny hýždí. Tím prý vyjádří svůj smutek, a zároveň potvrdí neexistenci globálního oteplování.  

Jeden z diskutérů soudí, že „Václav tuto iniciativu určitě pochválí jako dobře načasovaný projev homosexuality“. Jiní naopak píší, že se o přidání k akci rozhodnou podle aktuálního počasí, protože za zmrzlý zadek jim prý Václav Klaus nestojí. Další z diskutujících poznamenal, že akce „holý zadek pro Klause“ se nevědomky účastní již dávno a určitě není sám.

K účasti na stahování kalhot se na Facebooku přihlásilo prozatím 611 lidí. Někteří plánují, že s obnaženým pozadím dorazí na oslavu Klausova odchodu na Václavském náměstí.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Vosáhlo

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…