Ukázala, že socialismu se lze zbavit. Svobodní vzdávají hold Thatcherové

08.04.2013 21:16

Strana Svobodných v souvislosti s úmrtím bývalé britské premiérky Margaret Thatcherové vzdávají hold této velké osobnosti politické pravice. Podle nich Thatcherová ukázala, že se národ může zbavit socialismu a že klasické liberální zásady a konzervativní hodnoty mají své místo i ve 20. a 21. století. Za hodnoty, které bývalá premiérka hájila, se musí bojovat stále a znovu, míní předseda Svobodných Petr Mach.

Ukázala, že socialismu se lze zbavit. Svobodní vzdávají hold Thatcherové
Foto: Margaret Thatcher Foundation
Popisek: Margaret Thatcherová

Thatcherová podle předsedy Svobodných navíc obhajovala skutečný kapitalismus bez přívlastků proti socialismu pod novými jmény. „O síle její osobnosti svědčí i to, že její jméno se stalo základem pojmu thatcherismu - politiky postavené na kombinaci hájení individuální svobody a volného trhu na jedné straně a hájení národních zájmů a nedůvěry v nadnárodní vládnutí na straně druhé,“ říká Mach.

Bojujme za její hodnoty

Podle předsedy Svobodných byla Thatcherová úspěšnou političkou, která spolu s Ronaldem Raeganem přispěla k tomu, že komunismus padl, která reformovala britský „skorosocialismus“ sedmdesátých let snížením daní, privatizací a liberalizací a neinflační měnovou politikou a zůstane díky své politice a literárnímu odkazu důležitou autoritou a vzorem pro konzervativní a liberální politiky nejen v Evropě. 

„Za hodnoty, které Margaret Thatcherová hájila, se musí bojovat stále a znovu. Margaret Thatcherová v tom zůstává naším vzorem,“ dodává Petr Mach, předseda Svobodných.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…