Úsporné opatření na ministerstvu zahraničí: Zbavuje se zámku Štiřín

05.05.2013 14:21

Ministerstvo zahraničí má již všechny podklady, které mu umožní zbavit se zámku Štiřín. Pro resort je dokončil Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových. Cena by mohla přesáhnout miliardu korun. Právo o tom informoval mluvčí MZV Karel Šrol.

Úsporné opatření na ministerstvu zahraničí: Zbavuje se zámku Štiřín
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Rozlehlé sídlo totiž resort k reprezentačním účelům téměř nevyužívá a na jeho provoz přispívá milióny korun ročně. „Pro potřeby současné diplomacie v oblasti Prahy zcela postačují prostory Černínského paláce, dostatečný zájem o využívání prostor zámku není ani ze strany jiných orgánů státní správy,“ řekl Právu mluvčí.

Kvůli tomu, že se náklady blížily výnosům, se ministerstvo rozhodlo nemovitosti vzdát. To v lednu posvětila i vláda v rámci tzv. návrhu úsporných opatření v oblasti zjednodušení agend a zrušení duplicit ve státní správě pro rok 2014.

Zatím však není zřejmé, zdali komplex, k němuž patří i historický park, devítijamkové golfové hřiště a přidružené budovy, poputuje do rukou soukromého zájemce či zda jej převezme jiná státní instituce. Výslednou cenu je těžké odhadovat, mohla by se však pohybovat kolem miliardy korun.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…