Vít Bárta: Nečasův panelákový byt prohledává policie, hledá důkazy

04.07.2012 10:27

Vít Bárta se ze své dovolené, kterou podle našich informací tráví v USA, ostře pustil nejen do premiéra Petra Nečase, ale rovněž do exministra vnitra Ivana Langera a údajného blízkého spolupracovníka předsedy ČSSD Sobotky, do právníka Pokorného.

Vít Bárta: Nečasův panelákový byt prohledává policie, hledá důkazy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanci Peake, John a Bárta ve sněmovně

"Nečasův panelákový byt prohledává policie, hledá důkazy o financování volební kampaně ODS v roce 2010. Před pár týdny skončil ve své funkci. Přijde Vám to nesmysl? Kolik dnů uplynulo od prohlídky Sarkozyho domu z důvodu financování jeho volební kampaně?" píše Bárta v textu, který mají ParlamentníListy.cz k dispozici.

Exministr dopravy naráží zejména na skutečnost, kdy před několika dny francouzská prokuratura nařídila prohledat bydlení bývalého prezidenta Nicolase Sarkozyho. Na něj se po prohraných prezidentských volbách vyrojila hned celá řada kauz, které podle mnoha analytiků nemusí ustát.

Bárta jde ve svém útoku ještě dál.

"Co třeba absurdita, že když zkoumat financování volební kampaně ODS, bylo by logičtější vedle výběru z bankomatu v kauze Promopro šetřit Ivana Langera a ne předsedu ODS Nečase? Smutné je, že asi většině z Vás to absurdní vůbec nepřijde. Stejně tak v kauze CASA je asi smysluplnější prohledávat bydlení Kalouska a ne Parkanové, či bydleni jakéhosi pana doktora Pokorného místo kanceláře předsedy ČSSD, pana Sobotky,“ míní poslanec Věcí veřejných.

Ten začal před víc jak měsícem pravidelně vydávat svůj deník, kde si velmi často bere na mušku především západočeského člena ODS Romana Jurečka. Nevyhýbá se ani kritice resortů a premiéra Nečase.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…