Zdroje z ODS: Ministerstvo spravedlnosti prostě VV nedáme. To radši nové volby

04.04.2012 14:12

Podle informací ParlamentníchListů.cz stojí za současným jednáním Věcí veřejných snaha získat ministerstvo spravedlnosti pro VV. Podle informací redakce z ODS je to ale pro občanské demokraty naprosto nepřijatelné.

Zdroje z ODS: Ministerstvo spravedlnosti prostě VV nedáme. To radši nové volby
Foto: Vladimír Škarda
Popisek: Soudní řízení s Vítem Bártou

ParlamentníListy.cz informovaly, že Věci veřejné měly v plánu nabídnout ODS ministerstvo vnitra, na němž by skončil Jan Kubice, a uprázdněné ministerstvo školství za to, že by VV získaly post ministra spravedlnosti pravděpodobně pro Karolínu Peake. Pro ODS je ale dát ministerstvo spravedlnosti Véčkům nepřijatelné.

Ministerstvo spravedlnosti, když je Bárta u soudu?

„V okamžiku, kdy si Véčka dosadily Lessyho do Policie ČR a v okamžiku, co se děje kolem soudu s Vítem Bártou a s různými nahrávkami, není pro nás přípustné, aby VV dostaly ministerstvo spravedlnosti. To není nic proti Karolíně Peake. To je o té straně. Nedá se před veřejností vysvětlit, aby tato strana dostala ministerstvo spravedlnosti, když její neformální lídr je souzen. O změnách ve vládě se také prostě nejedná takovýmto způsobem. Tento týden proběhnou jednání. Pak příští týden v úterý by se mělo sejít vedení koaličních stran, ve středu Výkonná rada ODS a uvidí se. Holt by se pak šlo do těch předčasných voleb. Nedá se svítit. Volby bychom nevyhráli a museli bychom být v opozici. Takový je život,“ řekl redakci vysoce postavený člen ODS.

Vše k tématu Rozpad vládní koalice

Ve Věcech veřejných teď probíhá velký zmatek. Ministr dopravy Pavel Dobeš odmítl podat demisi, ačkoliv podle několika členů grémia VV ministři této strany podat demisi slíbili. Začíná se spekulovat o tom, že by se klub VV mohl rozštípnout a jeden zdroj také říká, že ODS snaží získat Karolínu Peake a její spojence ve VV na svou stranu.

Každopádně dojednat nějaký kompromis o přežití vlády bude velmi těžké, až nemožné, protože vzájemná nedůvěra a animozita mezi partnery dostupuje vrcholu.

{relatedarticles title="Psali jsme:" articles=&

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…