Zeman odmítl pero za milion. Ať za něj radši vybaví školáky

02.03.2013 16:18

Nový prezident Miloš Zeman odmítl podepsat prezidentský slib perem určeným výhradě pro prezidenty a vyrobeným ze zlata a platiny. Toto pero věnovala firma Koh-i-noor Hardtmuth z Českých Budějovic, která byla až do znárodnění výhradním dodavatelem plnicích per pro československé prezidenty.

Zeman odmítl pero za milion. Ať za něj radši vybaví školáky
Foto: zemannahrad.cz
Popisek: Nastupující prezident Miloš Zeman zveřejnil fotografii, kterou pošta umístí na známku

Zmíněným perem podepsal slib před pěti lety Václav Klaus. "Inaugurace nebude zpestřena jednoúčelovým perem za milion korun," řekl k tomu Zeman. Společnosti doporučil, aby peníze věnovala na psací potřeby žákům těch škol, v jejichž regionu se tato firma nachází.

Zeman si take prostudoval Klausovu brožurku o amnestii, odmítavý postoj ale nezměnil. "Amnestii, a zejména článek 2, pokládám za generální pardon neschopnosti soudců a státních zástupců, za jisté omilostnění této neschopnosti," prohlásil Zeman na konferenci své strany SPOZ, která se konala v Kunovicích.

Tajemství se dál vznáší nad tím, co přesně dělá Zemanova manželka Ivana. Nový prezident to odmítal říci ve volební kampani a nic na tom nemění. Místo toho obecně řekl, co bude dělat nyní. "Pokud se ptáte na to, co bude dělat manželka prezidenta republiky, tak, podobně jako paní Livia Klausová, bude vykonávat povinnosti, které, i když ona nemá ten termín příliš ráda, souvisí s výkonem funkce první dámy,” uvedl.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…