Likvidační vehemenci TOP 09 si Bátora vysvětluje obavou z konkurence

14.12.2011 12:22

Končící poradce ministra školství Ladislav Bátora prohlásil v on-line rozhovoru pro iDNES.cz, že za likvidační vehemencí ministrů z TOP 09 vůči sobě vidí jejich obavu ze skutečné konkurence v podobě iniciativy D.O.S.T. V ní chce nadále šířit své názory a o založení vlastní strany neuvažuje.

Likvidační vehemenci TOP 09 si Bátora vysvětluje obavou z konkurence
Foto: Lukáš Petřík
Popisek: Bývalý kontroverzní úředník ministerstva školství Ladislav Bátora

Bývalý předseda iniciativy D.O.S.T. a končící poradce ministra školství Ladislav Bátora v on-line rozhovoru pro iDNES.cz uvedl, že za útoky proti němu stála obava z konkurence. „Proto museli ministři z TOP 09 a jim podobné opory režimu proti mně vystoupit s takovou doslova likvidační vehemencí. Iniciativa D.O.S.T., která pro ně představuje skutečnou konkurenci, začala získávat oblibu na veřejnosti. A od obliby už není nikdy daleko k volebním hlasům. A tak se rozhodli ´včas´ zakročit i za cenu násilí. Zatím jen verbálního, ale kdo ví...,“ varuje Bátora.

Jednoho z tazatelů opravil, že víc než eurosocialistům pošlapal v posledních letech kuří oka především zdejším neokonzervativcům a praefašistům. „A to jsou hodně mocní páni, mocnější než eurosocialisté. Ti když si usmyslí, že člověka zničí, tak ho prostě dříve nebo později zničí. Třeba nesmyslným veřejným pokřikováním, že jsem ´starej fašoun, nácek a rasista´, přestože moc dobře vědí, že je to holá lež,“ poukazuje bývalý poradce ministra školství na to, čemu byl vystaven.

S nálepkou starého fašouna bude zaměstnání shánět těžko

Kam povedou jeho další kroky zatím ještě neví, protože jeho odchod z úřadu je ještě příliš čerstvý. „Každý začátek je těžký, ale v šedesáti letech je těžký moc a moc. Zvláště s tou nespravedlivou nálepkou ´starýho fašouna, nácka a rasisty´, kterou mi ministr Kalousem nafest přiklížil. Velmi pochybuji, že mě někdo ještě kdy zaměstná,“ strachuje se Bátora o svou budoucnost, pokud se zdejší poměry nezmění.

Expředseda iniciativy D.O.S.T. je přesvědčen, že už se ke konci chýlí kampaň, kdy se o něm takřka dennodenně psalo, hovořilo a natáčely pořady. „Alespoň sám jsem pro to, aby to už skončilo, udělal v posledních dnech snad dost. A je docela možné, že tu systematickou a všeobjímající bátoriádu uspořádali z toho důvodu, že si potřebovali na živém materiálu potvrdit tu starou obavu, že i negativní reklama je reklama. Třeba přesně takhle znělo to zadání z příslušných míst. Třeba...,“ spekuluje Bátora.

Češi se bavili, když Bátoru režim a média válcovaly

Na založení vlastní strany nebo uskupení, které by prezentovalo jeho názory nepomýšlí. „Myslím, že v současnosti je iniciativa D.O.S.T. pořád ještě pro šíření ´mých názorů´ tou nejvhodnější i nejvýhodnější základnou. Politickou stranu jsem totiž už jednou spoluzakládal, Národně sociální stranu na podzim roku 1990, a proto vím, co všechno takový krok obnáší a jakou obrovskou odpovědnost pak ´zakladatel´ má. To samotné založení je totiž to nejmenší,“ podotýká Bátora.

Nesouhlasí s tím, že ministr Kalousek chce naházet našich 90 miliard do bezedného europrasátka, ale angažovat se proti tomu nebude. „Teď budu pár měsíců zachraňovat svůj holý život, ministr Kalousek a kolektiv umějí obyčejného člověka pořádně vyrychtovat, to mi věřte. Inu fašismus není procházka růžovou zahradou v žádné podobě, ani v té zdejší (zatím) softverzi. A navíc se jasně ukázalo, že Češi o žádnou mou pomoc vlastně ve své většině nestojí. Spíše naopak – dobře se většinou bavili, když mě režim a média rukou nerozdílnou bezmála rok válcovaly,“ uzavírá Bátora.

Foto: Hans Štembera

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…