ČD Cargo představuje produkt – Cargo Plus

10.10.2011 12:00

Železnice, tak jako každý jiný druh dopravy, má svoje specifika, svoje silné i slabé stránky. K těm silným bezesporu patří možnost přepravit v relativně krátkém čase velké množství zboží na libovol¬nou vzdálenost. Nový produkt společnosti ČD Cargo s názvem Cargo Plus slabé stránky alespoň částečně eliminuje.

ČD Cargo představuje produkt – Cargo Plus

Do sítě Cargo Plus je v první fázi zapojeno dvanáct stanic, především ve větších hospodářských oblastech. Celkový rozsah sítě se bude flexibilně přizpůsobovat poptávce a potřebám zákazníků. To se týká nejen železniční sítě, ale především navazující silniční dopravy. Možnost využít tento produkt budou mít i zákazníci s vlečkami.

V rámci dalšího rozšíření služeb se počítá i s mezinárodní částí produktu. Zákazníkovi z České republiky bude nabídnut svoz zboží do vybrané železniční stanice, zajištěna překládka zboží do železničního vozu a rychlá a spolehlivá přeprava k cílovému zákazníkovi v zahraničí. Využívána bude aliance Xrail, která sdružuje sedm hlavních evropských dopravců. Jejím cílem je vytvořit provázaný systém železničních přeprav jednotlivých zásilek, který bude schopný konkurovat silniční přepravě, pomůže vrátit nákladní dopravu zpět na železnici a snížit emise. Přepravy budou probíhat většinou prostřednictvím stávající sítě vlaků jezdících převážně v nočních hodinách. Každá zásilka bude sledována na dispečinku ČD Cargo.

Cargo Plus nabídne:

  • jednodušší způsob odbavování nákladů
  • možnosti těsnějšího provázání železniční a silniční dopravy
  • zavedení nového informačního systému pro objednávání zásilek
  • současně garanci doby dodání
  • zajištění dalších návazných služeb
Podrobnější informace o přepravě zboží a dalších doplňkových službách naleznete na http://www.cdcargo.cz/.

reklama

autor: PR článek

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rusové už Ukrajince opravdu ponížili. Proniklo do tisku

9:03 Rusové už Ukrajince opravdu ponížili. Proniklo do tisku

Washingtonský Institut pro studium války ještě před pár desítkami hodin naznačoval, že by Rusové rád…