Doučovací letní kempy s policií navštívily také děti postižené tornádem

24.07.2021 17:03

Ostravští preventisté v červencovém měsíci navštívili vybrané doučovací Letní kempy v rámci snižování negativních dopadů pandemie. První letní kemp se konal v Ostravě Proskovicích, za účasti přibližně 35 dětí. Děti se zapojily do besedy na téma bezpečí v dopravě, vlastní bezpečí, aktivně odpovídaly na otázky a besedu doplnily vlastními příběhy. O průběhu informovala Martina Jablońská z Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje.

Doučovací letní kempy s policií navštívily také děti postižené tornádem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policistky na koních, ilustrační foto

Anketa

Roman Janoušek se přibelhal do vězení. Myslíte, že je na tom zdravotně opravdu tak zle?

hlasovalo: 18461 lidí
Druhý letní kemp proběhl v T – centru Krokodýl v Ostravě Dubině, kterého se zúčastnilo přibližně 75 dětí, mezi nimiž byly i děti z tornádem zasažených oblastí. Celá akce započala krátkou besedou na téma vlastní bezpečí a také rizikové chování na sociálních sítích.

Následně proběhlo několik soutěží, které do celé akce vnesly napětí, zábavu a správnou soutěživou náladu. Všichni účastnici kempu obdrželi preventivní materiály v podobě pexes, omalovánek a dalších zajímavých preventivních pomůcek.

Krom jiného také policie ve spolupráci s Českou bankovní asociací a společnosti ESET dala vzniknout nové osvětové kampani zaměřené na ochranu finančních produktů a finančních prostředků obyvatel, klientům bankovních institucí a dále jako reakci na nové formy podvodného jednání.

Identicky byla veřejnost informována na Ostravsku. Letáky s informacemi preventisté distribuovali do bankovních domů. Klíčovou roli sehrála součinnost s centrální pobočkou Knihovna města Ostravy, díky spolupráci byly letáky poskytnuty do dalších poboček knihovny na území města Ostravy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

8:31 Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

„Myslím, že Ukrajina postupně směřuje ke katastrofě,“ uvedl vysloužilý francouzský generál Dominique…