Inspekce policie zadržela skupinu podezřelou z krácení daní

26.06.2012 17:10

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) zadržela dnes ráno devět lidí, z toho tři policisty. Údajně byli členy skupiny, která krátila spotřební daň při nelegálním dovozu minerálního oleje do České republiky. ČTK to sdělila mluvčí inspekce Radka Sandorová. Zadržení bylo podle ní součástí dlouho připravované akce.

Inspekce policie zadržela skupinu podezřelou z krácení daní
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní vůz

"Z důvodu stále probíhajících úkonů trestního řízení budou bližší informace k případu zveřejněny v průběhu následujících dní," uvedla Sandorová.

Inspekce podle dostupných informací zasahovala naposledy v pátek. Zadržela českobudějovického kriminalistu spolu se dvěma civilisty, následně je obvinila ze zneužití pravomoci úřední osoby a vydírání. Trojice údajně vydírala podnikatele. Po muži z Českobudějovicka chtěla prý půl milionu korun za odstranění trestního spisu, který prý proti němu kriminálka vede. Příslušníci GIBS u zadržených našli také nelegálně držené střelné zbraně.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

8:31 Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

„Myslím, že Ukrajina postupně směřuje ke katastrofě,“ uvedl vysloužilý francouzský generál Dominique…