Kalousek píše generálu Pickovi: Omlouvám se, nejste žádný sr*č

16.07.2012 20:27

Ministr financí Miroslav Kalousek se omluvil za další z „úletů“, které ho v posledních dnech pronásledují. V dopise titulovaném pokorně „Vážený pane generále“ se omlouvá za peprné výroky bývalému náčelníkovi generálního štábu Vlastimilu Pickovi. Toho sepsul proto, že se generál distancoval od nákupu letounů CASA.

Kalousek píše generálu Pickovi: Omlouvám se, nejste žádný sr*č
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Miroslav Kalousek

„Představa, že mě zmasíruje Barták, je tak absurdní, že kdyby to mělo platit, jsou jen dvě možnosti: buď se zastřelím, nebo rezignuju,“ řekl ministr financí k stížnostem náčelníka generálního štábu, že nákup letounů odsouhlasil až na základě nátlaku ministerského náměstka Bartáka. „Jako major v záloze těžko mohu uvěřit, že velitel armády by byl totální sr*č,“ doplnil ministr.

Celý dopis generálovi ZDE

Je to moje vina

Nyní napsal generálovi omluvný dopis, ve kterém své výroky mírní. „Nechci se vymlouvat a svádět něco na redaktora. Je to bezpochyby moje vina, opravdu jsem to formuloval tak nešťastně, že čtenář se může domnívat, že vás svými výroky dehonestuji,“ napsal. Ujistil Picka, že jej situace mrzí a velmi si svůj úlet vyčítá.

„Vždy jsem si vážil našich korektních pracovních vztahů,“ ujistil Kalousek generála. Nikdy prý neměl žádný důvod dopouštět se na jeho adresu žádných urážlivých výroků.

Kalousek však nijak nezpochybnil další část svého drsného prohlášení: „On na vládě seděl a říkal: Casy jsou úžasný a já je chci.“ O úplný smír mezi generálem a zálohovaným majorem ve funkci ministra se tak nejspíš nejedná.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rusové už Ukrajince opravdu ponížili. Proniklo do tisku

9:03 Rusové už Ukrajince opravdu ponížili. Proniklo do tisku

Washingtonský Institut pro studium války ještě před pár desítkami hodin naznačoval, že by Rusové rád…