Petici proti odzbrojující směrnici EU podepsal i šéf Sněmovny

06.09.2018 15:16

Předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček připojil svůj podpis pod petici, která požaduje schválení novely ústavního zákona o bezpečnosti1 České republiky, zakotvující do našeho ústavního pořádku právo na legální vlastnictví zbraní za účelem zajištění obrany a vnitřní i vnější bezpečnosti našeho státu.

Petici proti odzbrojující směrnici EU podepsal i šéf Sněmovny
Foto: Daniela Černá
Popisek: Předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček

Evropská komise podniká v současné době aktivity, které jsou zcela zjevně namířeny proti bezúhonným a zákon dodržujícím občanům členských státu Evropské unie, a to především proti jejich právu nabývat a nosit zbraň související s jejich svobodou a principy demokratického státu. Jsou o tom přesvědčeni lidé, kteří se obrátili formou petice na Poslaneckou sněmovnu, Senát Parlamentu ČR, jakož i prezidenta a vládu České republiky, aby znovu projednali, podpořili a schválili novelu ústavního zákona o bezpečnosti ČR, zakotvující do našeho ústavního pořádku právo na legální vlastnictví zbraní za účelem zajištění obrany a vnitřní i vnější bezpečnosti našeho státu.

Petiční výbor upozorňuje, že se blíží 14. září, což je termín implementace nesmyslné a paskvilní proti-zbraňové – a oběti, nikoli pachatele odzbrojující – směrnice EU komise. „Masivní občanský odpor – první svého druhu v historii naší země – proti směrnici se zásadně zvyšuje. Doposud petice proti odzbrojení nasbíraly přibližně 200 tisíc podpisů, a to nejen z řad majitelů legálně držených zbraní, jichž jsou 303 tisíce, ale také z řad těch, co držiteli zbrojních průkazů nejsou. Petice má nakročeno být, co do počtu podpisů, peticí všech dob naší země a její historie,“ uvedl Pavel Černý, pplk. v. v. a člen petičního výboru.

Po Zemanovi a Babišovi podpořil petici i šéf Sněmovny

„Zastupujeme velké množství občanů této země, kteří petici podepsali. Touto petiční iniciativou si klademe za cíl obhajovat možnost každého občana České republiky na efektivní a spravedlivou obranu,“ vysvětlil Pavel Černý, jenž se zúčastnil oficiálního připojení dalšího podpisu. „Je nám velkou ctí, že naši petici podpořili pan prezident i pan premiér a dnes ji podpoří předseda Poslanecké sněmovny pan Vondráček,“ konstatoval v atriu Sněmovny Pavel Černý krátce předtím, než Radek Vondráček přidal pod petici s názvem „Za zachování práv bezúhonných českých občanů v oblasti legálních zbraní“ svůj podpis.

Předseda Poslanecké sněmovny zdůvodnil svůj podpis tím, že chápe obavy občanů o vlastní bezpečnost, což mu potvrzuje i spousta mailů, v nichž lidé vyjadřují znepokojení nad tím, že nebudou mít možnost v případě potřeby hájit sebe a své blízké legálně drženou zbraní. V termínu pro implementace této proti-zbraňové směrnice – v pátek 14. září – předá LIGA LIBE s podporou široké veřejnosti protestní nótu proti směrnici na zastoupení EU komise v Jungmannově ulici v Praze,“ dodal Pavel Černý, prezident LIGA LIBE, lidskoprávního bezpečnostního spolku, který založili autoři petice.

Předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček připojuje svůj podpis proti směrnici EU komise o zbraních

NOVÁ PETICE 2018 ze dne 18. ledna 2018

dle čl. 18 Listiny základních práv a svobod a Zákona č. 85/1990 Sb. o právu petičním a Smlouvě o fungování EU článku 227

My, níže podepsaní občané České republiky, žádáme prostřednictvím této Petice Poslaneckou sněmovnu, Senát Parlamentu ČR, jakož i prezidenta a vládu České republiky, aby znovu projednali a podpořili a schválili novelu ústavního zákona o bezpečnosti1 ČR, zakotvující do našeho ústavního pořádku právo na legální vlastnictví zbraní za účelem zajištění obrany a vnitřní i vnější bezpečnosti našeho státu. Tato novela, vyjadřuje symbolickou, ale hlavně praktickou garanci práv českých občanů, kteří plní zákonem striktně dané podmínky pro nabývání vlastnictví, držení a nošení zbraní, přičemž do budoucna bude ústavní zárukou zachování současných zákonných rámců, které jsou ověřeně dostatečně přísné a efektivní, čímž v praxi povede k výraznému zvýšení bezpečnosti občanů České republiky.

My, níže podepsaní občané České republiky, touto Peticí současně naléhavě vyzýváme dotčené orgány České republiky k odmítnutí implementace "unijní zákazové směrnice"2, neboť i dle "Lisabonské smlouvy" a jejího článku 3463 je vnitřní a vnější bezpečnost členských států EU VÝHRADNĚ V GESCI KAŽDÉ ČLENSKÉ ZEMĚ. Taktéž protestujeme proti další, Evropskou komisí plánované regulaci bezproblémových a funkčních "zbrojních" zákonů ČR, a to jakoukoliv formou omezování či zakazování obecně a nyní již také aktuálně konkrétně, protestujeme proti zákazu používání osvědčeného a nenahraditelného olova ve střelách palných zbraní a proti omezování zbraňových doplňků i nesmrtících sebeobranných prostředků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Hroník

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rusové už Ukrajince opravdu ponížili. Proniklo do tisku

9:03 Rusové už Ukrajince opravdu ponížili. Proniklo do tisku

Washingtonský Institut pro studium války ještě před pár desítkami hodin naznačoval, že by Rusové rád…