Petici proti odzbrojující směrnici EU podepsal i šéf Sněmovny

06.09.2018 15:16

Předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček připojil svůj podpis pod petici, která požaduje schválení novely ústavního zákona o bezpečnosti1 České republiky, zakotvující do našeho ústavního pořádku právo na legální vlastnictví zbraní za účelem zajištění obrany a vnitřní i vnější bezpečnosti našeho státu.

Petici proti odzbrojující směrnici EU podepsal i šéf Sněmovny
Foto: Daniela Černá
Popisek: Předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček

Evropská komise podniká v současné době aktivity, které jsou zcela zjevně namířeny proti bezúhonným a zákon dodržujícím občanům členských státu Evropské unie, a to především proti jejich právu nabývat a nosit zbraň související s jejich svobodou a principy demokratického státu. Jsou o tom přesvědčeni lidé, kteří se obrátili formou petice na Poslaneckou sněmovnu, Senát Parlamentu ČR, jakož i prezidenta a vládu České republiky, aby znovu projednali, podpořili a schválili novelu ústavního zákona o bezpečnosti ČR, zakotvující do našeho ústavního pořádku právo na legální vlastnictví zbraní za účelem zajištění obrany a vnitřní i vnější bezpečnosti našeho státu.

Petiční výbor upozorňuje, že se blíží 14. září, což je termín implementace nesmyslné a paskvilní proti-zbraňové – a oběti, nikoli pachatele odzbrojující – směrnice EU komise. „Masivní občanský odpor – první svého druhu v historii naší země – proti směrnici se zásadně zvyšuje. Doposud petice proti odzbrojení nasbíraly přibližně 200 tisíc podpisů, a to nejen z řad majitelů legálně držených zbraní, jichž jsou 303 tisíce, ale také z řad těch, co držiteli zbrojních průkazů nejsou. Petice má nakročeno být, co do počtu podpisů, peticí všech dob naší země a její historie,“ uvedl Pavel Černý, pplk. v. v. a člen petičního výboru.

Po Zemanovi a Babišovi podpořil petici i šéf Sněmovny

„Zastupujeme velké množství občanů této země, kteří petici podepsali. Touto petiční iniciativou si klademe za cíl obhajovat možnost každého občana České republiky na efektivní a spravedlivou obranu,“ vysvětlil Pavel Černý, jenž se zúčastnil oficiálního připojení dalšího podpisu. „Je nám velkou ctí, že naši petici podpořili pan prezident i pan premiér a dnes ji podpoří předseda Poslanecké sněmovny pan Vondráček,“ konstatoval v atriu Sněmovny Pavel Černý krátce předtím, než Radek Vondráček přidal pod petici s názvem „Za zachování práv bezúhonných českých občanů v oblasti legálních zbraní“ svůj podpis.

Předseda Poslanecké sněmovny zdůvodnil svůj podpis tím, že chápe obavy občanů o vlastní bezpečnost, což mu potvrzuje i spousta mailů, v nichž lidé vyjadřují znepokojení nad tím, že nebudou mít možnost v případě potřeby hájit sebe a své blízké legálně drženou zbraní. V termínu pro implementace této proti-zbraňové směrnice – v pátek 14. září – předá LIGA LIBE s podporou široké veřejnosti protestní nótu proti směrnici na zastoupení EU komise v Jungmannově ulici v Praze,“ dodal Pavel Černý, prezident LIGA LIBE, lidskoprávního bezpečnostního spolku, který založili autoři petice.

Předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček připojuje svůj podpis proti směrnici EU komise o zbraních

NOVÁ PETICE 2018 ze dne 18. ledna 2018

dle čl. 18 Listiny základních práv a svobod a Zákona č. 85/1990 Sb. o právu petičním a Smlouvě o fungování EU článku 227

My, níže podepsaní občané České republiky, žádáme prostřednictvím této Petice Poslaneckou sněmovnu, Senát Parlamentu ČR, jakož i prezidenta a vládu České republiky, aby znovu projednali a podpořili a schválili novelu ústavního zákona o bezpečnosti1 ČR, zakotvující do našeho ústavního pořádku právo na legální vlastnictví zbraní za účelem zajištění obrany a vnitřní i vnější bezpečnosti našeho státu. Tato novela, vyjadřuje symbolickou, ale hlavně praktickou garanci práv českých občanů, kteří plní zákonem striktně dané podmínky pro nabývání vlastnictví, držení a nošení zbraní, přičemž do budoucna bude ústavní zárukou zachování současných zákonných rámců, které jsou ověřeně dostatečně přísné a efektivní, čímž v praxi povede k výraznému zvýšení bezpečnosti občanů České republiky.

My, níže podepsaní občané České republiky, touto Peticí současně naléhavě vyzýváme dotčené orgány České republiky k odmítnutí implementace "unijní zákazové směrnice"2, neboť i dle "Lisabonské smlouvy" a jejího článku 3463 je vnitřní a vnější bezpečnost členských států EU VÝHRADNĚ V GESCI KAŽDÉ ČLENSKÉ ZEMĚ. Taktéž protestujeme proti další, Evropskou komisí plánované regulaci bezproblémových a funkčních "zbrojních" zákonů ČR, a to jakoukoliv formou omezování či zakazování obecně a nyní již také aktuálně konkrétně, protestujeme proti zákazu používání osvědčeného a nenahraditelného olova ve střelách palných zbraní a proti omezování zbraňových doplňků i nesmrtících sebeobranných prostředků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Hroník

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rusové už Ukrajince opravdu ponížili. Proniklo do tisku

9:03 Rusové už Ukrajince opravdu ponížili. Proniklo do tisku

Washingtonský Institut pro studium války ještě před pár desítkami hodin naznačoval, že by Rusové rád…